onsdag 12 februari 2014

När vi brunchade på the Lodge


En regnig vinterdag satte vi oss i familjebilen och åkte upp och in i Skåne. I takt med att storstadens kaos byttes ut mot oändliga landskap befann vi oss plötsligt i ett snöigt drömlandskap. Man kunde knappt tro att vi var kvar i Skåne. På slingriga landsvägar blev vi navigerade av GPS:en och tillslut började jag känna oro. Har GPS:en fått fnatt? Vi är för fasen snart mitt i en åker? Ska vi verkligen in på den där lilla stigen. Ja, mycket riktigt vi skulle in på den slingriga lilla vägen. Från ingen stans tornade en uppförsbacke upp sig och på toppen av backen låg detta pittoreska New England hus vid namn the Lodge. 
Jag, Dave och svärisarna hade bokat brunch för att fira vår förlovning. (jäkligt orutinerat att förlova sig i oktober och alltså i närheten av julen.) Innan för dörrarna möttes vi en stor sprakande brasa, uppdukade buffé och drösvis med tända ljus. Det var som att vara i en upphottad fjällstuga. Fjällstuga luxedition!

Varmt och kallt. Te (åh kärlek på att de hade jasmin) och kaffe. Juice, frasigt bröd, kallskuret, sallader, korvar, potatisar, pannkakor och dessertbuffé. Jesus vad gott det var! Vi åt på längden och tvären och efter två härliga timmar satte vi oss i familjebilen igen och rullade sakteligen hemåt. Ett besök på the Lodge är verkligen ultimata söndagsnöjet. En liten utflykt kantad av flärd och god mat. Men nästa gång vi åker dit, för ja vi ska dit igen for sure, kan jag tänka mig en övernattning och ett besök på deras spaavdelning. Frida tackar då aldrig nej till en skönhetsbehandling. Kan man vara beroende?

Tyvärr dog kameran då jag tydligen har ett minneskort från hin håle själv. Det ballar ur vid de minst lämpliga tillfällena. Så dessvärre blev det inte några fler matbilder. Men allt var divine!
Där sitter du och tittar ut över den skånska slätten David. I vuxenoutfit med skjorta och tröja. Välkammad med välansad stubb. Kortklippt och rejäl. Och alldeles alldeles underbar. Vi har vuxit upp ihop på många sätt du och jag David. Från kille till man från tjej till kvinna. Osäkra steg har förvandlats till bestämda kliv. Fumlande händer har förvandlats till starka armar. Som vi bär varandra med. Tänk, du och jag vi ska gifta oss. Vi ska lova varandra evig trohet och kärlek. I nöd och lust. Till döden skiljer oss åt. Och jag ska älska dig. För, för mig är du livet självt. 

2 kommentarer:

  1. Fan Frida, du är ju så jävla fin!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du med! snacka om girlcrush igår! hoppas vi ses snart igen och kan hänga lääääänge! =) kram!!

      Radera