måndag 13 januari 2014

Nuvarande hudvårdsrutin


Min hud är världens jobbigaste. Känslig, acnebenägen, röd, blek, ärrig och allmänt deppig. Jag utvecklar sällan whiteheads, alltså den typen av utvecklad finne som kan klämmas. Istället får jag cystor, större bulor under huden som inte går att klämma. Ofta gör de ont. Just nu har jag en hudvårdsrutin som funkar oerhört bra, som tagit ner nästan alla cystliknande bulor. 

Morgonrutin
* snabb tvätt med Clarins balmcleanser. Den smörjs in på torrt ansikte och masseras försiktigt av med en fuktad handduk. (står längst bak till vänster på bilden)
* några spray med Caudalie beauty elixir, en återfuktande toner. 
* Följer upp med valfri aktuell ögonkräm och dagkräm.

Kvällsrutin
* First cleans med Clarins balmcleanser, som tag av med handduk. Denna rengöring tar bort smink, smuts, solskydd och andra orenheter.
* Second cleanse med REN hydracalm clearcalm clay cleanser (längst bak till höger på bilden). En rengörande lerbaserad produkt. Även denna masseras av med en handduk. Denna omgång rengöring får verka på djupet.
* Dags för exfolierande toner. Jag använder min vapendragare, Clarins gentle exfoliating toner.
* Följer upp med några spray Caudalie Beauty elixir.
* Serum. Just nu använder jag Estée Lauder ANR II, ej på bild.
* Olja. NUXE Huile P masseras in över serum.
* Ögonkräm och nattkräm.

ÄLSKAR denna rutin. Den håller verkligen min hy i schack så gott det går.

4 kommentarer:

 1. Hur känner du för Estee Lauders nya ANR? Jag har kvar en 50 ml av den gamla versionen som jag såklart tänker använda upp innan jag testar den nya, men ska bli spännande om jag märker någon skillnad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte testat gamla ANR. Den nya har jag testat i cirka 2 veckor, så för tidigt to tell the difference. MEN jag gillar den än så länge. Och den har inte gett mig acne vilket är ett stort plus!

   Radera
 2. Härligt med en rutin som funkar. Jag gillar REN produkter som jag tycker ger riktigt fina resultat utan irritera. Jag kan också rekommendera Caudelies Grape Water som endast innehåller Vitis Vinifera (Grape) Fruit Water, Vitis Vinifera (Grape) Juice, Nitrogen. Borde funka för dig också och den ger fin fin återfuktning samtidigt som den lugnar. Tänker att den kan vara snällare mot huden än Caudelies beauty elixir som innehåller alkohol samt eteriska oljor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder Ren clearcalm clay cleanser som jag älskar. Nu har jag precis börjat använda ren hydracalm gel cleanser och känner än så länge att den bara är sådär.
   Tack för bra tips! Jag brukar vara känslig för alkohol men tycker verkligen att caudalies beauty elixir är kanon för min hy. Dock använder jag den inte dagligen i flera veckor i sträck. När huden lugnat sig igen tar jag och byter bort den.

   tack för din kommentar! Jag gillar verkligen din blogg!
   Kram!

   Radera