måndag 13 januari 2014

När snön kom till Malmö och jag bokade lunch med juridisk rockstjärna


Jag smäller av! Av glädje såklart! Gud så trevligt med lite snö, det gör mig faktiskt inget alls. Allt är filmiskt i snö. Världen lugnar ner sig och allt rör sig lite långsammare. Efter jobb gjorde jag vad jag alltid gör. Av med kläderna och på med mjukis. Idag lyxade jag loss med att ta på mig Davids mjukisställ. Grå, stor och bylsig. Ja, jag ser lite ut som en mullvad. Jag sprang förbi Systemet och köpte lite vin till min skaldjursrisotto som jag gjorde idag. Åh, herre vad god den vad. Krämig, ostig och len av mascarponen. Denna kvällen fortsätter som alla mina andra kvällar. Het dusch, mjuk pyjamas och bums ner i sängen med min bok. 

Idag har varit en alldeles underbar måndag. Katja skickade mail med rubriken Projekt YSB (ystad saltsjöbad), några futtiga minuter senare var det klappat och klart. Söndag-måndag om några veckor åker vi plus två andra töser för att äta, sova, bada, spa:a och bara njuta av att vara på spa. Jag ska alldeles strax dyka ner i deras hemsida och bestämma vilken behandling jag ska unna mig. För en behandling, det bara måste man göra. 

Måndagen fortsatte i samma fina tecken genom att jag fick svarsmail från en juridikens rockstjärna. En doktorand i straffrätt med inriktning på sexualbrott. Det lät som en match made in heaven. Sagt och gjort mailade jag hen för att fråga om jag inte kunde få bjuda på lunch och utbyta tankar om straffrätt i allmänhet och sexualbrott i synnerhet. Doktoranden tackade ja och vi har en lunchdate (ja en synnerligen professionell sådan) på Saluhallen i Lund nu i veckan. Man borde verkligen bjuda coolt folk på lunch oftare. Vem vet vem man lär känna!?

7 kommentarer:

 1. Ja, varför gör man inte det? För att man inte vågar fråga kanske....men visst skulle livet bli mycket roligare om man gjorde det!?

  Mys på du härliga människa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja vi är ju ofta så rädda för att få ett nej. men det oftast som folk säger ja faktiskt. =) kram på dig finis!

   Radera
 2. Åh så spännande med en lunchdejt! Tror vi alla borde bli bättre på att fråga om det, för precis som du säger så vet man ju aldrig vad en lunchdejt kan leda till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oftast säger ju folk ja, så man borde bara go for it! Tex, om du är i Malmö är ju en fika given! If I can say so myself! =)
   KRAM!

   Radera
  2. Älskar Malmö (och hela Skåne-regionen!). Lite långt att åka bara, tyvärr. Men lovar att säga till om jag planerar ett besök till sydligare breddgrader :) Kram

   Radera
 3. Spännande! vad heter hen? Har.mina misstankar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mailade dig på fejjan! =)
   Vi hade det trevligt faktiskt. Tyvärr kunde jag som vanligt inte hålla truten utan jag var den som pratade mest! =)

   Radera