onsdag 14 maj 2014

Hittelön för en bortglömd hjärna

Denna sömnbrist har gjort mig helt lokko! I morse försov jag mig. det kan måhända vara en naturlig utgång på sömnbrist. Sedan hade jag ett helskotta med att parkera. Det gick trögt, motorn lät som bara den, upprepade motorstopp och tillslut en lukt av bränt gummi. För så går det när man försöker parkera med parkeringsbromsen åtdragen! Slutligen så har jag glömt mitt betalkort i en p-automat. En person har hittat kortet och hängde upp en liten lapp. Frida Svensson, jag har ditt mastercard. Ring mig!". Vilken räddande ängel tänker man. Dessvärre får jag inte tag på människan och huruvida detta är en ängel eller inte får morgondagen utvisa. Dagar som dessa längtar jag ihjäl mig till vårt sommarställe. Ute i den tysta skärgården, ingen stress, tankarna får alltid plats och inget glöms bort för inget jäktas igenom. Bara hav, sol och fågelkvitter.

Kvällens galej var dock finnemang! Satt bredvid en så gullig och trevlig kvinna. Vi spikade lunch för långa samtal om Europadomstolen och Europakonventionen om mänskliga rättigheter. Ja, det är sånt vi jurister roar oss med på våra luncher. Lunchen med min vän Carl, som även han kommer att bli jurist, centrerade också kring juridikfrågor. Självklart är det inte allt vi pratar om men samhället är juridik, och juridik är samhället, och det finns så mycket att prata om. Dagens samtal blev bevissvårigheter kring ensam vs. gemensam vårdnad. 

Nu ska jag stupa i säng! Har en viktig jobbgrej imorgon och med tanke på mitt förvirrade tillstånd behöver jag all sömn jag kan få. Annars är väl risken att jag går till fel plats, med fel akt och glömmer bort klienten när hen är på toa! 

Vill som sista grej skicka all kärlek till mina föräldrar. Ringde föräldrarna och berättade om mitt kortlösa tillstånd och att jag akut behövde 300 spänn. Min fina pappa sprang ner till bankomaten och plockade ut. 10 minuter senare brände jag förbi dem med bilen och mamma kom ner med tre stycken fint ihopvikta hundralappar. Så fina de är. får hjärtsnörp! <3!


1 kommentar:

  1. Hej, vad roligt att du kikade in till mig, vad glad jag blir.
    Alltid roligt att få kontakt med nya läsare.

    Ha det fint.
    Kram Pia

    SvaraRadera