torsdag 10 april 2014

Min inre Hillary Clinton


I ett samtal på jobbet häromdagen diskuterade vi hur det är att vara ung kvinna i denna tuffa, mansdominerade advokatvärld. Jag sa att för min del gäller det att plocka fram min inre Hillary Clinton. Skapa ett mäktigt alter-ego, en non-bullshit-kind-a-gal, som står på sig fast det blåser, som är vass, smart och aldrig låter någon sätta sig på en. Hela gårdagen funderade jag på min inre Hillary Clinton. Jag tittade mig i spegeln och såg ingen Hillary. Jag såg någon som fastnat i ett träsk av sköna, enkla basplagg och helt utan vavavoom! Och inom 4 röda sekunder hamnade jag i en akut shoppingpsykos.


Ett av mina inköp var denna figurnära timglasklänning från InWear. Jag hittade den på Åhléns och detta mina vänner, detta är en riktigt Clintonklänning. En powerklänning. Matchat med nya moccapumps i den mest sagolika kornblå färgen. I denna outfit kände jag mig mäktig. Insidan och utsidan matchade och hela dagen idag har jag känt mig som a million dollars!


Här vill jag särskilt poängtera att dessa klackar är av en helt normal och human höjd. Men likförbannat frågade jag butikspersonalen, David OCH min kollegan om de inte är lite tantiga. Ja herregud vad skadade vi har blivit av stripperella-sko-modet som hängt med de senaste åren. Tack Jesus att vi rör oss mot mer kvinnliga, seriösa och gävänliga klackar. Klackar signalerar bara styrka om man kan gå i dem, och ingen ser seriös och kvinnlig ut i pumps med strippklack. Så ser jag på det hela!

2 kommentarer:

  1. Vill bara påpeka att såväl Angela Merkel som Fru Clinton borde ha en shoppingpsykos så och då eftersom båda två verkar vara totalt ointresserade av kläder och alltid har samma modell, samma snitt och oftast samma färger. Tacka vet jag Christine Lagarde, om jag fick välja skulle jag se ut som hon.
    Kram
    Sabine

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha ja det är sant. men valfri power-kvinna menar jag!

      Radera