torsdag 6 mars 2014

Svar på era frågor


Vilken är din favoritbok?
Svår fråga för många böcker har känts sådär wow. Om jag spontant fick säga några är det "pappa pralin" av Anna Jörgensdotter. Denna läste jag om och om och om igen under min struliga tonår. Boken låter oss följa destruktiva Andrea i ett virrvarr av piller, sjukhus, bulimi, kärlek, fylla och förundran. Boken är skriven med det mest unika språk och jag läste den och strök under och gjorde hundöron så att boken tillslut trillade isär. En annan bok jag läste i min ungdom som fastnade i bröstet är "inte som andra döttrar" av Deborah Spungen. Denna bok handlar om Deborahs dotter, Nancy Spungen, som i tidig barndom utvecklar schizofreni, ballar ur, blir tillsammans med Sid Vicious från punkgruppen Sex Pistols och i 20-års åldern blir hon mördad. Det kunde aldrig bevisas men allt tydde på att det var Sid som hög ihjäl henne med en kniv inne på hotelltoaletten. 
   Andra böcker jag älskar är allt som Jane Austen skrev, Dorian Gray, alla Nora Roberts chiclits och Leif GW Perssons krimisar.

När började du plugga och hur länge har du jobbat med (åhh minns inte om du är advokat eller åklagare nu!) det? Om jag förstår det rätt så har du mycket med sexualbrott att göra och jag undrar hur det är? Tungt? Blir det lätt så att en tar med sig jobbet hem?
Jag började plugga 2008 och blev klar 2012. Jag läste dubbelt under en tid och avslutade juristutbildningen på 4 år istället för 4,5 år. Jag är biträdande jurist vilket man kallas om man arbetar på en advokatbyrå, men innan man tagit sin advokatexamen. För att bli advokat måste man ha arbetat i minst 3 år så jag har 1,5 år kvar. Det stämmer att jag arbetar mycket med sexualbrott och det är för att jag specialiserar mig på sexualbrott och familjevåld. Det är "underbart" att arbeta med dessa områden. Det är svårt att förklara något så svart i positiva ordalag, men det vari mitt stora engagemang ligger. Jag är rätt bra på att inte ta med mig jobbet hem. Ibland händer det att någon berättelse ligger och gnager lite, men oftast stannar jobbet på jobbet. Svårast att släppa är barnen. Det händer att jag undrar och tänker på hur de har det. 

Bästa dagdoften och bästa kvällsdoften?

Jag är galet ointresserad av parfymer (!) och har just nu 3 stycken som går på repeat. De använder jag dag, kväll och i tid och otid! =) Så tyvärr kan jag inte ge något bra tips. Men jag har många skönhetsgalna läsare som säkert kan ge dig lite tips om du frågar snällt. (Ja, little miss consumer, jag tänker på dig som den stora parfymistan). 

Produkter du inte klarar dig utan?

Tandkräm, ett mörkt mörkt rödsvart nagellack, seche vite, läppstift i någon knallig färg, solskyddskräm, deo och rouge. 

Har du någon ovana?

Jag drack, enligt min mening, för mycket men slutade för snart 7 år sedan. Snusade för mycket och har slutat och börjat av och till sen jag var 14 år. Men nu har jag slutat med det med. Kvar är att jag röker lite i perioder. Annars har jag inte så mycket ovanor. Är så snäll mot mig själv så jag skulle aldrig få för mig att kalla godis, desserter osv för en ovana. 

Nyförlovad som du är (underbart!) så måste du väl börjat tänkte

lite smått på klänning, vilken stil gillar du mest?
Den enda som tänker på bröllop är min morsa! =) Det kommer dröja lite tills vi gifter oss. Vi tänkte köpa hus och skaffa barn först och det är ju hemskt dyrt! En anledning till att jag skjuter upp bröllopet kan ju också vara att jag omöjligen kan bestämma mig för vilken klänningsstil jag helst vill ha!!! =) 

Vilken fin bild, vilket läppstift/glans har du på dig på bilden?
Revlon lip butter i färgen "Sorbet"
 
Förutom Sverige, vilket land vill du helst bo i?

Jag ÄLSKAR London och Storbritannien så där hade jag gärna bott. Sen älskar jag Thailand och hade inte bangat att bo där. 


Vad stör du dig på hos andra människor?
Vad stör jag mig inte på? Jag är en oerhört kräsen och kritisk person. Jag tror det är för att jag omger mig med så mycket trasiga själar och ser mycket skit så jag har mycket låg tolerans för bullshit hos dem jag umgås med. Jag stör mig framförallt på folk som är skrytiga, måste hävda sig och som är elaka mot andra. 


Vad gör dig riktigt förbannad?
Gudars, hur mycket som helst. Jag har väldigt mycket civilkurage och känner ofta att jag tar andras strider. Senast idag blev jag förbannade. En kvinna gick förbi mig och det var uppenbart att denna kvinna var annorlunda. Hon gick konstigt, hade konstiga kläder på sig och det var uppenbart att "hissen inte gick hela vägen upp". När hon passerar mig och två andra tjejer, ser jag hur dessa två tjejer tittar på varandra, gör en min och börjar skratta tyst. Det sprakade till i ryggraden och jag stegade fram. Med ett pekande finger sa jag att det de precis gjorde var för jäkligt. Man skrattar inte åt någon annan. Jag sa att jag såg hur de skrattade och hur de betedde sig. Jag sa att de borde skämmas. Sen stegade jag bestämt därifrån. 


Har du något guilty pleasure, något du tycker om men som du skäms över?
Jag skäms inte över något! Har massa pleasures, men inga som är guilty! Tror inte på att shame myself.


Har du någon idol?
Massor! Thatcher, Gudrun Schyman, Birgitta Ohlsson, Debbie Harry, kronprinsessan Viktoria för att bara nämna några. 


Vilken musik hörs oftast i dina lurar?
Jag ÄLSKAR musik och lyssnar gärna på stora sångerskor, singer/songwriter, elektronisk musik i olika varianter och gamla schlagerlåtar! =)


Hur ser ditt drömboende ut?
En stor villa på strandtomt. Utsikt över havet och egen brygga. Åh herre, börjar typ gråta bara jag tänker på det!


Favoritfärg?
Ahhh sjukt svårt! Vi kan ju säga såhär, jag hatar pasteller, gult och är inte så glad i blått. Resten är en lisa för själen. 


Favoritblogg? (förutom min då ;) )
Att vara någons fru - härlig livsstilsblogg som blir extra mysig av att Emma bor i Skåne.

A woman a life a blog - lyx, lyx, lyx!
Caroline Hirons - hudvårdsguru!!!
Gary Pepper - varje "dagens outfit" är som ett fashionspread i valfri Vogue! 
Livet & LA - BRA feministiska tankar och ett härligt kommentarsfält!
Temptalia - Köper inget smink som inte fått stora tummen av galet ambitiösa Temptalia. 
Red carpet fashion awards - får galet mycket outfit idéer från denna blogg. Och galna cravings på att gå på gala!
Vivianna does makeup - åh hon skriver så härligt och är så charmig! Lås oss bli vänner! Sen skriver hon jättebra om smink och skönhet och kan blir inspirerad att köpa allt hon tipsar om! =)

Mest överskattade skönhetsprodukt?
Alla dessa strukturlack! ZZZZZZzzzzzznark! vi är så över denna trend nu. Move along girls!


Eftersom du, som jag skrev tidigare, är så fantastisk på att formulera dig i text: har du funderat på att bli författare?
Men gudars tack! Jag när långt lång inne en dröm om att skriva en bok. Liksom quit my dayjob och skriva böcker hela dagarna. Men jag tror inte jag är där ännu. Har nog inte ork att sitta i månader med denna bokjäkeln! =) Men jag har ungefär 10 halvuttänkta böcker längst där bak i huvudet!

Vilken är din favoritfilm och vad gör du helst en ledig dag?
Jag älskar the Holiday! Jude Law har aldrig varit vackrare! 
En ledig dag går jag upp ganska tidigt och äter lång frukost. Sen kanske vi går ut på stan eller åker på en utflykt. På kvällen äter vi på någon riktigt smarrig restaurang, minst tre rätters. Sen kommer vi hem, bäddar ner oss, kollar någon serie eller (tro det eller ej) pokerturnering på datorn och äter godis. Nämnde jag att shopping är ett måste och vi snackar vad jag helst gör på en ledig dag? Inte!? Äsch, såklart vi måste kasta in lite (med lite menar jag en hel del) shopping!




It's a wrap girls! Tusen tack för alla underbara, fina, kluriga, häftiga och nyfikna frågor! Ni är så jäkla bra! Hoppas ni gillade svaren och lärde känna mig lite mer!

4 kommentarer:

  1. Men då så; jag får kanske vänta några år, men boken är i vart fall på g om än på skrivbordslådenivå;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. ujujuj vi får se! =) men jag funderar på att kanske gå en skrivarkurs! mamma gjorde det och det verkar hemskt roligt!

      Radera
  2. Okej, nummer ett, nu kommer jag ju aldrig våga visa ett till strukturlack i bloggen någonsin! Så roligt att du läser Stina Auers blogg, det gjorde jag för ett antal år sedan och har nu hittat tillbaks till den. Tack för tipset om Vivianna does make-up, superfin bloggy.

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha snuttan! du får gärna älska strukturlack! bara jag som en tjurig tant! =) Stinas blogg ja, för en tre år sedan skrev hon mer personligt och sådär, nu är det bara kläder och shopping typ. Och Vivianna ja, jag vill köpa ALLT hon gillar! och bara sminka mig som henne!

      Radera