onsdag 5 mars 2014

40-års brunch på Saltimporten Canteen


I helgen blev vi bjudna på brunch på Saltimporten Canteen för att fira att vår väninna fyllt 40 år. Tur för alla oss så är hon gift med ägaren och kocken på Saltimporten och de bjöd oss alla mycket generöst på mat, dryck och härligt sällskap på restaurangen. Eftersom jag inte kände någon på brunchen, förutom värdparet, valde jag att bara knäppa några snabba bilder med mobilen. Det kändes inte helt OK att slänga fram stora systemkameran.

Det bjöds på lax, räkchips, pulled pork, nudelsallad och till efterrätt vattenmelon och smaksatta chokladbollar. Jag kan varmt rekommendera er att äta lunch på Saltimporten. På kvällstid är restaurangen tillgänglig för uthyrning. 


I sociala sammanhangen där man inte känner någon och kallprat är en dygd kan jag lätt känna mig oerhört obekväm. Jag är sämst på kallprat och vet oftast inte vad jag ska säga. Istället är jag den där seriösa djupa typen som mellan tuggorna slänger ut mig ett "vad tycker vi nu om situationen i Ukraina" och alla skruvar lite på sig och letar febrilt efter en fin övergång till att återgå till tidigare samtal. Att kallprata och mingla är en konst vilken jag inte besitter. Jag beundrar så människor som t. ex. min syster som är en mästarinna på att mingla. Hon kan umgås med alla, prata med alla, komma överrens med alla och få alla att känna sig väl till mods. Jag har inte en aning om hur hon gör, men en mingelmästarinna, ja det är hon. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar