tisdag 18 mars 2014

Love is in the air


Idag trillade det in ett kuvert i brevlådan. Våra namn var skrivet med sirliga bokstäver och ivrigt sprättade jag upp kuvertet. Inuti låg ett parfymerat kort. Ett prafymerat save the date-kort till i sommar då våra vänner ska gifta sig. Den lilla detaljen att kortet var parfymerat var enastående. Med darr på rösten ringde jag David. "Vi har blivit bjudna på ett bröllop till i sommar". I år blir sommaren då vi förhoppningsvis kommer ha två bröllop att gå på. (Det betyder två tillfällen att fläska på med två stycken dyra klänningsinköp).

All denna bröllopsyra kan göra mig dock lite missmodig. Jag är rätt traditionell av mig och har alltid sett mig göra saker i "rätt ordning". Sambo, köpa lägenhet, köpa hus, förlova sig, gifta sig och skaffa barn. Men det har å andra sidan aldrig fallit sig så att jag och David gått den traditionella vägen. Vi blev sambos, ett par och ihop på en och samma dag. Nu är vi förlovade och något lägenhetsköp hann vi aldrig med utan vilja har styrt oss mot ett husköp. Så vi kommer köpa det där huset och förhoppningsvis göra det där barnet och sen är pengarna slut. De två händelserna blir viktigare än ett bröllop. Vi gör alla olika val här i livet och ibland gör livet valen åt oss. Jag är glad och nöjd över det liv vi lever men när ett parfymerat save the date-kort trillar in känner jag att jag bannemej också vill stå brud. 

På tal om kärlek såg jag idag den tragiska kärlekshistorien som utspelar sig i operan La Bohéme. Opera kan vara segt men denna var magnifik! Vilken musik, vilka sångare och häftig scenografi! Det finns något så stilfullt, kraftfullt och hederligt med opera. En konstform som stått sig genom hundratals år. En konstform som bara ett fåtal lyckas utöva. Jag tycker det är häpnadsväckande! Nu är det bums ner i sängen som gäller för min del. När jag somnar efter 22.00 är det alltid ett tredje världskrig att gå upp på morgonen dagen efter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar