tisdag 25 mars 2014

Den som bakar brödet


Få saker känns så ordentligt som när man bakar sitt eget bröd. Det är sällan jag känner mig så rekorderlig som när frysen fylls av eget bakat bröd. Jag känner att jag månar om naturen, hälsan och ekonomin, allt på en och samma gång.

I helgen svängde jag ihop en dubbelsats och in i frysen hamnade 50 nybakade morotsbullar. Det var första gången jag testade receptet och det blev jättegott! Jag har förgäves försökt få igång en surdegskultur men den vill sig inte. Den vill inte leva och bubbla oavsett hur snällt jag pratar med den och hur varsamt jag matar den. MEN skam den som ger sig. Jag ska snart ge mig på ett nytt försök tror jag. För jag har en triljon recept där en surdegsgrund ska användas. Och otestade recept är en sorg för själen. 

Tänk den dagen man har en hellång kyl och hellång frys! Då får jag äntligen plats med bröd och hemkokt marmelad och sylt och saft. Det bor allt en liten husmor i mig! Vilket egentligen är helt galet för när jag träffade David kunde jag koka makaroner som åts med ketchup. Ja, på det nivån var det. We have all travelled a long way!

Ha en trevlig tisdag!!

5 kommentarer:

 1. Visst är det härligt med hembakat bröd. Jag önskar också jag hade en hellång kyl och en hellång frys. Men man får baka i mindre portioner istället.
  Kram Helén

  SvaraRadera
 2. Det är ljuvligt när man har frysen full med bröd som man bakat, håller verkligen med om det. Jag har en hel del äldre kunder och jag tycker det är så mysigt när de berättar om sina brödbak. En dam som var här i går, 88 år, hon skulle hem efter fotvården och baka maltbröd, en sån där kvinna som man får inspiration av, härligt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vilken underbar kvinna! Verkligen inspirerande! Jag tycker kvinnor överlag är inspirerande! Älskar systerskapet! Vad jobbar du med? Du skrev kunder?

   Radera
 3. Det skulle verkligen vara fint för själen och min familj om jag fick tummen ur och bakade. Det var alldeles för länge sen jag gjorde det inser jag. Och det finns inget som är så gott som hembakat bröd tycker jag. Och lukten i huset....den allra bästa.

  Hoppas du får en underbar helg med vårsol i mängd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men du, det är bara härligt om man hinner. Sekunden man känner att man måste baka bröd (eller måste göra något annat) förvandlas glädjen till ytterligare ett sjok av dåligt samvete!

   Plus, att bröd bakade i stress och utan kärlek, smakar ändå skit! =)

   KRAM!

   Radera