onsdag 12 mars 2014

Drömmar om sol och bad

När man sitter och tittar ut genom fönstret och ser den blå himlen och de skarpa solstrålarna är det ju inte utan att man längtar oerhört efter sol, bad och semester. Som ni redan vet ska jag och David ta oss en liten roadtrip till Hamburg för en förhoppningsvis solig och vårig cityweekend. Jag genomsöker just nu internet för att hitta det ultimata hotellet. Gärna ett botique hotell med extra allt. Ett hotell som riktar sig till weekendresenären. Ett fräscht badrum där man omsorgsfullt kan placera ut allt sitt smink för kvällens festligheter. En stor, mjuk, dunig säng som är precis sådär underbar som en riktigt bra hotellsäng är. Och frukosten! En sådär tysk hotellfrukost med "alles". Bröd, bakverk, pålägg, juicer, kaffe und so weiter! Jag ser så oerhört mycket fram emot att få lufta mig lite under vingarna. Det enda som känns läskigt är att vi ska köra dit, men vi är ju inte de första svenskarna att bila till Tyskland så även det ska jag nog överleva.

För några kvällar sen låg jag och bläddrade i min kalender. "Älskling, vore det inte underbart med en poolsemester". Jag bläddrade bland semesterveckorna, surfade på Vings hemsida och scannade alla mina sparade resereportage. Sol, pool och jäkligt god mat. Vi tror oss ha landat i att vi ska till Palma. Jag har hittat ett underbart hotell och jag känner att jag snart dör om jag inte får en vecka med tapas så det är nog bestämt. Nu ska jag dyka ner i finanser och se om vi kan åka på en härlig poolsemester i år. En såndär resa där man bor på ett lyxigt hotell, där poolen glittrar i kapp med det knallblå havet. Där var morgon inleds med färsk frukt och dagarna går åt att hålla hand, sova middag och plöja igenom alla de böcker man inte hunnit med under året. Gudars vad jag känner att jag behöver detta.

Någon som varit i Palma och som har lite tips att komma med?

6 kommentarer:

 1. Jag har varit i Palma, har t o m gift mig där! Men det var 14 år sedan, så det har nog ändrats en hel del sedan dess.

  Kul att du lämnade en hälsning hos mig, annars hade jag nog aldrig hamnat hos dig. Och det vore ju synd att gå miste om en sådan bra blogg som din...

  SvaraRadera
  Svar
  1. gudars så romantiskt att gifta sig där! Vad roligt att du gillade min blogg! det gör mig verkligen glad! jag hoppas du stannar kvar!

   Radera
 2. Vad härligt att åka till Hamburg. Jag har bott i Tyskland och älskar att åka dit igen. Lite som att komma hem. Men visst är det skönt med sol, värme och pool också. Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. vad kul att du bott i tyskland! var? min morsas släkt är från tyskland så har varit där a bizillion times! har jag tur (och tittar djupt i plånboken) blir det både tyskland och sol, pool och värme-resa! kram!!

   Radera
 3. Gud vad härligt det låter. När jag är i Tyskland så går vi alltid ut och äter frukost istället för att äta på hotellet, jag tror att de flesta hotell tar extra för frukost :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. vi har gjort detsamma. eventuellt äter vi frukost där en dag, alltid roligt att testa hotellets frukost.

   Radera