onsdag 5 mars 2014

Vandra flera mil

Såhär kan en PW se ut genom min instagram, @littlepeache. Jag älskar att promenera. Jag kan snöra på mig gympaskorna och sen gå. Jag älskar om jag kan gå i flera timmar. Inte planlöst, utan kanske från ett ställe till ett annat. Jag lyssnar ibland på musik fast oftast lyssnar jag på radio. Det kan vara dokumentärer, musikprogram, litteraturprogram eller underbart mysiga "Oförnuft och känsla" med Helena von Zweigkberg. Om jag inte ska gå så länge utan bara vill ut och lufta mig lite går jag alltid samma runda. Ner till Pildammarna, två varv runt sjön och sen hem. Prick 5 km. 

Jag har gått denna runda otaliga gånger och det är så fantastiskt att se årstiderna rulla fram. För vad som känns som en evighet sen gick jag runt sjön i shorts med en strålande sol. På sistone har sjön varit täckt av is och snö och jag har knappt sett något för mössan har varit så långt neddragen över ögonen. Häromdagen såg sjön ut såhär genom min instagram. Ett dimmigt Malmö bjöd på ett dramatiskt skådespel som nästan gjorde tråkiga Pildammarna till ett trollskt landskap.

Inget rensar ett av oro nedtyngt huvud som en promenad. Jag gör inte så big deal av det. Ibland promenerar jag till sista busshållplatsen här i Lund och den lilla sträckan gör under med ett oroligt huvud. Jag älskar kort och gott att promenera. Om vi får barn ser jag fram emot att traska många mil puttandes på en vagn. Fortsätta se landskapen följa årstiderna fast tillsammans med någon annan. 

7 kommentarer:

 1. Håller med! Älskar också att promenera!

  SvaraRadera
 2. Håller med! Älskar också PW:s

  SvaraRadera
 3. Tack, snälla Frida! Det värmer varje gång jag får en sådan kommentar. Desamma till dig, du fångar läsarna! Kram Desirée

  SvaraRadera
 4. Så läckra byxor. Och du saknade Asien skrev du på min blogg...jag saknar mitt Malmö...alltid i mitt hjärta :-) Kram Jess

  SvaraRadera
  Svar
  1. åh du är en malmötös! skoj! bor ni i asien nu? jag trodde ni "bara" var där på semester? PS byxorna var galet billiga kap på kappahl!!

   Radera
 5. Finns inget bättre rensa-huvudet-knep än just promenader! Älskar det :)

  SvaraRadera
 6. Jag kan också vandra timtals. På somrarna brukar mannen och jag ta barnen och gå ut och gå. Går dit näsan pekar och just så där planlöst. vi stannar till och har picnic och leker lite. Helt underbart faktiskt. Längtar till sommaren!!!

  SvaraRadera