lördag 15 mars 2014

Datenight på Moccasin


Jag är nu vaken och alldeles morgonruffsig i håret. Jag gnuggar sömnen ur ögonen och är fortfarande lite trött från gårdagen. Det var så länge sedan bara vi, David och jag, gick ensamma på restaurang. Länge sen vi gick på en sådan där liten och intim restaurang, med stearinljus som flämtar när skratten träffar dess låga. Det är så viktigt att ta sig tid för varandra. Att få göra något glittrigt, klä upp sig, äta gott, ha tid att prata om livet, vardagen och tankarna. Tid att skapa ett minne tillsammans som man en regnig dag kan ta fram och säga "åh, minns du när vi gjorde den där grejen". Igår hade vi bokat bord på Moccasin, en restaurang i Malmö.

Jag älskar en härlig mat- och restaurangupplevelse. Det är alltid en sådan besvikelse när maten man beställt inte levde upp. När den inte smakade bra eller var allt för konstlad. Och om servicen är dålig blir jag rett och slett sur. Och jag tycker det är ett riktigt ofog att alltid, oavsett upplevelse, förväntas dricksa minst de tio procenten. Jag dricksar endast om upplevelsen är värd det. Det har hänt att jag lämnat en restaurang innan vi satte oss till bords för att personalen var så otroligt otrevlig. Det har också vid flertalet tillfällen hänt att jag skickat tillbaka både mat och dryck som inte hållt måttet. 

Men igår, igår hade jag velat dricksa både serverings- och kökspersonal minst en månadslön var. Det var otroligt länge sedan jag hade en sådan outstanding restaurangupplevelse. Vår servitris var ett norrländskt litet rådjur som med ypperlig service och fint sätt gjorde vår kväll kanon. Samtliga i personalen som vi kom i kontakt med var grymt trevliga. Både jag och David beställde fisk, dock två olika sorter, och VILKEN fisk sen! Kummel i tomatsås med smörslungad svartrot och rostad potatis. Den fullkomligen smälte i munnen. Till dessert en citron posetten med citronkräm, sherrypäron och lakritsmaräng. Då uppenbarade sig Gud. 
 
Vit spetskjol - Åhléns, kornblå draperad topp - InWear, väska - Marc by Marc Jacobs.

Ett så här strålande restaurangbesök kan jag leva på länge. Lyxigt, romantiskt och prisvärt. Det är en intim och ganska trång restaurang men perfekt för en middag ute på en lite sömnig fredagkväll. De har en dryckesmeny som är välkomponerad och passande både för mig som kör alkoholfritt och för alla andra som föredrar alkohol. Det var inte många maträtter på menyn men det fanns en kött, en fisk och en veggo och vad mer kan man begära? Alla priser är rimliga och framförallt servicen, jag kan inte nog höja servicen!

Kan ni alla som har möjlighet gå dit nu ögonabums!!!

2 kommentarer:

  1. Kjolen <3 helt fab på dig! Jag dricksar mer än gärna men endast om servicen är bra, annars får det va!

    SvaraRadera
    Svar
    1. tackar! ett spontanköp till julen 2012! =)

      Radera