måndag 24 augusti 2015

Regniga dagar och inställd simning

 Snopna blev vi när vi glada i hågen, på väg till simningen, fick sms om inställd lektion. Vi fick snällt vända hem igen och kom innanför dörren precis när det började regna. Nu säger väderleksrapporten att det ska bli regn hela veckan, och vi som ska ha Estrids namngivning på lördag. Tur vi har fått låna ett stort tält. 
 David börjar inte förrän efter lunch idag så vi har ännu lite tillsammanstid. Måndag, det känns verkligen i hela kroppen tycker jag. En del av mig fasar lite för höstens närmande för det känns som man som mammaledig kommer bli lite mer instängd och ensam. Man kanske inte kommer göra så mycket utomhus som nu under sommaren. Men en annan del av mig längtar efter hösten. Kläderna, ljusen, tekopparna som ryker och vetskapen om att Estrid blir ett halv år och mer och vi fått lära känna varandra ännu mer. 
Jag vet bara att vi ska svänga förbi vårdcentralen idag och kolla upp krypis lilla öga som inte riktigt vill bli helt bra. Det är nått med tårkanalerna. Sen får det bli en riktig kurardag. Det ska planeras inför namngivningen och det ska inhandlas chevré för jag bara måste äta chevré och rödbetor ikväll! Så det kan nog bli ordning på denna måndag med!

8 kommentarer:

  1. Kan rekommendera öppen förskola hos svenska kyrkan. Har prövat i två olika församlingar och det har varit trevligt och lagom bökigt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. jag har faktiskt funderat på det! man skulle kanske ge det ett försök? =)

      Radera
  2. Hon e så söt eran Estrid! Så himlans gullig!
    Det är det som är skönt med sommarn att det är så lätt att bara gå ut. Hösten är mysig tycker jag o början av vintern med men den känns ju så lång sen efter jul. Jag tänkte kanske gå på nån öppen förskola nu till hösten. Vi har varit på det 3 gånger i våras o det var ganska mysigt faktiskt.
    Vad kul med namngivning hoppas det blir fint väder på lördag då :-) enligt min väderapp ska det bli fint ;-)
    Vi ska som sagt ha ettårskalas om en månad, det ska bli kul att fixa med det, men lite sorgligt är det ändå att tiden går så fort :(

    SvaraRadera
    Svar
    1. tack! =) nu blir jag så mallig! jag gillar din väderapp bättre än min ska du veta! =)
      jag går gärna på öppna förskolan med er! tack för att du bjuder med! Kram!

      Radera
  3. Ni får gärna följa med oss till öppna förskolan :-)

    SvaraRadera
  4. Här har vi i två veckors tid fått sommarens värme, en hetta av sällan skådat slag här i norr när morgondimman lättat och daggen torkat. Två skolbarn följs nu på morgonen och två dagis barn, jag och Idun hänger hemma och nästa vecka väntar ett dietist besök på sjukhuset. Den där morgonsmörgåsen från mammafikan såg ju inte dum ut! mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. kan du inte bara en gång för alla berätta hur många barn du har och deras åldrar för jag känner mig himla förvirrad! =)

      Radera