lördag 10 oktober 2015

Sjukstugan har blivit utvidgad

Min vistelse på Ystad saltsjöbad, som verkligen verkligen var underbar, slutade inte på topp. Jag fick ju en massage, slappnade av och så var det klappat och klart. Jesus, vad sjuk jag blev. Riktigt sådär så att huden gör ont och vad man är gör så fryser man ända in i märgen. Jag har sovit, läst och druckit te och försökt bli frisk fort för just nu går förkylningen runt och alla tre i familjen turas om att vara snorig och uschlig. 
Doktorn vi träffade i veckan var min gamla klasskompis mamma och mellan provtagning och sjukprat berättade hon att min klasskompis givit ut en bok. Som jag såklart gick raka vägen hem och köpte. The craft and the makers, en bok om gediget hantverk. Helt otroligt häftigt att Charlotte, som klasskompisen heter, givit ut en bok. Jag har inte kontakt med så många från gymnasiet så det är verkligen fascinerande att åren går och så helt plötsligt har man dem, hemma i bokhyllan. I framtiden kanske någon av dem har mig i bokhyllan. 
 Te, sova, läsa och hoppas på en bättre morgondag. Idag fick vi iallafall till en solig höstpromenad i luft som var min bästa luft. Krispigt klar, vindstilla och frisk. Så är luften bara precis i början av hösten, en kort stund. Så det gäller att passa på. Jag ska nu ta en varm dusch och sen krypa in under täckena för just nu känns allt bara blä. Riktigt dra täcket över huvudet. Trött av sjukdom och trött av Estrids förkylning som gör henne ledsen och gnällig. Allt blir en kamp och när man redan är sjuk så blir orken och tålamodet därefter. Sen kommer det dåliga samvetet som ett paket på posten. Nej, nu går jag i ide och hoppas på en soligare morgondag, främst i sinnet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar