tisdag 20 oktober 2015

Fuffes bloggevent del 2

 Suprise! Det var ju Björn Ranelid som var vår överraskning. Framför oss böljade vinrankorna och mitt ibland dem stod Ranelid och draperad i ett grönt lakan fick vi måla av honom. Vi skulle måla vars en vinetikett och resultaten var blandade. En tjej suckade uppgivet och sa att med konst som denna behöver hon aldrig barn utan kan sätta upp sina egna teckningar på kylen. Gud, vad jag skrattade då! =)
 Här är mitt tävlingsbidrag och det är nog ganska uppenbart att jag inte var vinnaren av tävlingen. Det var ju Liw! Och vilken värdig vinnare sen. 
 Dagens outfit! Jag körde på russian blogglamour, as you do! På underbara iiSA hittade jag en klänning från Malene Birger och med en shapetrosa (herregud vad trodde ni, jag är ju i praktiken fortfarande nyförlöst) satt klänningen som ett smäck! Grymma kurvor fick man! Gammal fuskpäls som jag haft i evigheter. Den köpte jag faktiskt till mig själv i födelsedagspresent för några år sedan. 
 Efter Björn, kreativt skapande och outfitsposerande traskade vi vidare över Fuffes ägor. Genom en fårhage och in i ett DRÖMLANDSKAP. Äppelodlingen! Det var så vackert, inspirerande och härligt att gå runt där och som jag sörjde att jag är allergisk mot äpplen för de såg ofantligt goda ut!
 När dagen övergick till kväll byttes utomhusaktiviteter och vinprovning inomhus. 
På Skepparps vingård produceras tre viner och en flaskjäst cider. 
Bland de vita vinerna hittar du Skepparps grand prix solaris och Skepparps Solaris fatjäst. Fuffe producerar även ett rosévin som går under namnet Skepparps grand prix rosé. Vinerna finns inte ute på hyllorna på Systembolaget, men de går självklart att beställa här. På samma länk hittar du även cidern och det röda vinet. Det röda vinet, Tony Mangan Shiraz, produceras i Australien då röda viner inte är så enkla att få fram i Sverige. En vinbonde i Skåne mötte en vinbonde i Australien, tycke uppstod och den skånska bondens vinstockar planterades i Australien och det röda mustiga vinet kom så till. 
Kvällen avslutades med att vi lekte en mordgåta och det köptes hästar, arrangerades allsånger, byttes påsar med misstänkt innehåll och gud vet vad, allt för att få fram vem som mördade Victoria Silverfisk. Det var Maria Montazalami som gjorde det! Jag och Emma var tillsammans karaktären Lenny Crabfish och vi var om sanningen ska fram inte så bra på att vaska fram vare sig mördare eller pengar. Och hästen vi hade köpt fick hästpest så vi var inte på topp, men kul hade vi, det vill jag lova. 
Sen kom bussen och körde hem oss och det kan ha hänt att en sömnig småbarnsmorsa somnade på bussen med vidöppen mun. Jag säger inte att det var jag, men det kan ha varit det. En himla fin dag blev det ska ni veta! Det var härligt att få bli medbjuden på något såhär uppstyrt och omtänksamt. Det jag tar med mig från dagen, förutom vinkunskaper då såklart, är känslan av hur härligt det är att vara i ett forum med massa kvinnor som are doing it for themselves. Som skapar, bygger, entreprenörar tar sig fram. Som håller ihop och stöttar, kramar och gråter, och är team. Det är mäktigt tycker jag!

12 kommentarer:

 1. Så snygg du var!!! ;-)

  http://finalyan.se heter hennes blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack! och tack för bloggnamn! ska genast in och länka!

   Radera
 2. Så härlig blogg du verkar ha. Glad att jag hittade hit, vilket bra event, jag har hittat till en massa fina och härliga bloggar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack hjärtat! det ska bli kul att följa varandra! eventet var fab och jag hoppas vi kan ses snart igen! <3

   Radera
 3. Tur man kan bjuda på sig själv, haha! Så kul att träffa dig <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. men detsamma! <3 hoppas vi kan ses snart igen!

   Radera
 4. Kul att träffa Dig också! Jag tyckte att Du och Emma var bra på Lenny Crabfish! Ha det gott.

  SvaraRadera
  Svar
  1. haha glad att vi var till belåtenhet! =)

   Radera
 5. Hej snygging!
  Men alltså jag fattade det nu efteråt att det var DU. Kände mig smått förvirrad på eventet och höll mig lite inom trygghetetszonen med dem jag redan känner sedan innan typ..
  Tråkigt att vi inte hann snattra lite, men du, det blir en annan gång! Eller hur :)

  Nu måste jag slänga mig i säng här,
  kram & natti!

  SvaraRadera
  Svar
  1. hahaha jag vet, det var sjukt många att hålla reda på! vi får ta revansch med en fika någon annan gång! kram på dig

   Radera
 6. Attans trevligt var det att träffas och bilden jag knäppte på dig blev ju superfin <3!

  SvaraRadera
  Svar
  1. men detsamma hjärtat! hoppas verkligen vi kan ses snart igen. cindhy pratar så gott om dig så jag är ju pepp pepp pepp på att lära känna dig mer! kram på dig

   Radera