torsdag 15 januari 2015

Att ha en festival "där nere".

Titta vilket ljuvligt set som David gav till mig/krypis i julklapp. Jag har under hela graviditeten tjatat om att jag så gärna vill ge krypis bebismassage och i detta set finns allt man behöver för en avslappnande stund med sin bebis. Maria Åkerberg gör jättefina ekologiska produkter där man endast använder ekologiskt odlade vegetabiliska oljor. Igår kom David hem från bibblan och hade lånat en bok om just bebismassage, så den ska jag titta igenom snarast möjligt. Produkterna kan du hitta här.

På tal om bebisen så gick vi på första träffen på vår föräldrautbildning igår. Herregud, vad ska man säga? Jag är uppenbarligen inte alls lämpad för sådant. Jag höll hov som bara den och när tiden var slut hade jag haft två timmars stand-up och frågan är hur mycket de andra blivande föräldrarna egentligen fick med sig när det kommer till själva barnafödandet. Vi fick iallafall se en förlossningsfilm där vi blev informerade om att föda är som "att ha en festival där nere".... Jomensåatte, mycket ska man tåla. 

Inte klokt vad tiden går. Idag är det redan torsdag, imorgon går jag in i nästa graviditetsvecka och hämtar ut en ny lampa, på lördag påbörjas projekt sänggavel och kontorsupprustning. Japp, jag har nog officiellt gått in i nestingmode nu! Ljuva helg, we meet soon again!

10 kommentarer:

  1. Att ha en festival därnere...ha ha, ja så kan man ju också kalla det ;)
    När jag var på sån föräldrautbildning innan mitt första barn fick vi också se förlossningsfilm, med Gudrun Schyman i gynstolen ;) Den filmen hade funnits med läääänge och de sa att de hoppades på att en ny film skulle göras inom en snar framtid. Låter som att den ni fick se var en nyproducerad..."en festival", ha ha..

    SvaraRadera
    Svar
    1. men åh, den Schymanfilmen har man ju hört talas om! Alltså kultfilm. Ändå att hon är och alltid har varit så sjukt cool! =)

      Radera
  2. Vilken fin julklapp du fick! Så spännande med din graviditet:) Haha ja det var ju speciellt uttryckt angående festivalen där nere:) Hoppas du och pyret i magen får må bra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. vi mår så bra så! men nu börjar vi längta efter att få träffa varandra utanför kroppen! =)

      Radera
  3. Dina inlägg är så härliga så jag tror jag dör :)
    Ren njutning att läsa :)
    Stor kram till dig o trevlig helg.
    Jessica

    SvaraRadera
    Svar
    1. men tack gumman! vad glad jag blir när du skriver så fint! kul att jag kan underhålla! =) kram på dig

      Radera
  4. Mja festival var nog inte ordet jag hade valt.... ;) älskar som sagt MÅ du kommer inte bli besviken!

    SvaraRadera
    Svar
    1. haha nej det var någon som kallade det inbördeskrig, kanske mer passande?

      Radera
  5. Festial?! Oh no, herregud. Undrar just om den barnmorskan själv använde en eller annan olovlig produkt (i form av pulver eller rök) när hon skulle föda? Skulle nog mer beskrivas som ett inbördeskrig med lyckligt slut? Festival där nere borde nog syfta på en helt annan....situation... om du frågar mig ;)

    SvaraRadera