måndag 30 september 2013

Söndagsutflykt på Vindåkra

Åh herre, det var verkligen länge sedan jag bloggade men ni vet ju hur det är med det här "livet-kommer-emellan"-problematiken. Det är jobb, husvisningar, fix och knåp, släktkalas, privatlivet och så vidare. Tjoff så har veckorna passerat. 
I söndags hade jag en alldeles underbar dag men min man. Vi har, för två veckor sedan, köpt vår alldeles första egna bil. En begagnad, grön Volvo V70, som vi köpte från min rara chef. En egen bil är ju bara så stort och viktigt. En Volvo är så vuxet och på riktigt. Vi är på riktigt och nu har vi en bil. Självfallet måste en ny bil testas på diverse utflykter och i söndags styrde vi riktningen mot Vindåkra gård. 

Där strosar man runt på landet, äter brunch i en gammal Skånelänga och tittar på fina kläder i den tillhörande butiken. Där serveras en brunch lagad av en kock som arbetat på Michelinkrogar och till och med med självaste Gordon Ramsey. Vi åt sparrissallad, mängder av minikorvar och kallskuret. Nybakade croissanter, doppade i körsbärsmarmelad, som smälte i munnen. Dessertbordet dignade av creme brulée med smak av pistage, kaffe/choklad maränger, chokladtryfflar, vanliljkräm och pannacotta. Allt avslutades i äkta fransk anda med en stor ostbricka.

Vindåkra är ett skånskt ställe men som bara andas Frankrike. Kyparen hälsar alla med "Bienvenue" och skakar hand. Bon appétit! och så äter man. Noga redovisade han ostbrickan för David som vid grönmögelosten sa "nja, den är nog inte för mig". Men med orden "yes, try it!" hade den vips hamnat på hans tallrik. Efter att ha ätit, talat om våra husplaner och bara varit med varandra i flera ostörda timmar vände vi bilen hemmåt igen. Men vi finurlar redan på när vi ska äta där nästa gång!

4 kommentarer:

 1. Okej, dit ska jag! Jag och exet körde alltid runt i skåne på söndagarna och bara mös, nu får jag väl ta cyklen dit!

  SvaraRadera
  Svar
  1. ja du måste åka dit. det var såååå mysigt! jag funderar redan på vad nästa utflykt ska bli! =)

   Radera
 2. Vilket supervackert ställe. Ser verkligen helt fantastiskt ut! :)
  Och ja, spetströjan är verkligen hur fin som helst :)
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var som paris fast i en Skånelänga. Helt underbart. Och vilken god mat sen!

   Radera