Somrigt fruktbål
ett knippe färskt dragon
3 limefrukter
4 msk rörsocker
1 flaska vitt vin (alkoholfritt valfritt)
250 gram jordgubbar
1/2 paket fryst mango
rikligt med is
Pressa en lime och skär de andra två i tunna skivor. Koka upp limesaft, socker, 1 dl vin och dragon och låt det skjuda i 5 minuter. Låt kallna och sila av saften. Ner med saften i bålskålen och fyll på med skivade jordgubbar, limefrukter och mangon. Marinera i en timme. Häll sedan på vin, dekorera med lite färsk dragon och massa is och NJUT!
Det här receptet bara måste jag göra igen. Så gott och spännande med dragonen. Det blev nästan en lite kryddig smak. Läskande och festligt och varje gång jag får anledning att använda gemmelmormors gamla bålskål så tas tillfället självklart i akt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar