måndag 30 december 2013

Jag plockade fram min inre Martha Stewart


Imorgon ska det nya året firas in tillsammans med mina föräldrar och några av deras vänner. Kvällens rätter är uppdelade mellan gästerna och på min lott föll föga förvånande desserten. Jag gick all in och kommer bjuda på en avsmakningsmeny med minidesserter. Det blev fyra stycken olika desserter.
- saffranspannacotta med hallon
- choklad och lakritsfudge
- hemlagad jordgubbssorbet med smak av lime, ingefära och koriander
- chokladmousse med flarn och frostade tranbär

I julklapp fick jag en glassmaskin av min älskade karl. Så himla himla roligt. Jag har samlat på mig drösvis med glassrecept som jag väntat med att göra tills jag hade en glassmaskin.

Idag var en sådan dag då matlagning är riktigt riktigt roligt. När man har tid. När magen inte kurrar då man är nyss hemkommen från jobbet. Idag kunde jag, till ljudet av P4 Malmöhus (like a real grand dame), i lugn och ro stå och röra, vispa och fixa fint. Vi är ju i husköpartagen och det jag ser fram emot allra mest med nytt boende är diskmaskin. Åh herre, denna lyx!

Bilderna ovan är från i höstas när vi var och besökte Vindåkra.

2 kommentarer:

  1. Saffranspannacotta låter spännande. Anmäler mig som provsmakare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så himla gott, men såååå himla enkelt. Du kan få receptet om du vill! Gott nytt år!

      Radera