lördag 31 maj 2014

Bör man ångra?

Jag var ute med en vän igår och vi kom in på frågan om man ångrar något man gjort i livet. Det fick mig att fundera. Det vore en klyscha att säga att man inte ångrar något. Men det vore lika sorgligt att säga att man ångrar allt. För det finns nästan ingen värre känsla än den när man lever med ånger. När man ångrar något man gjort och det river i magen och lämnar ingen ro. Så bör man ångra något? Och isåfall vad?

Det är ofrånkomligt att man, under ett helt liv, har fattat några sämre beslut. Man kan titta tillbaka på dessa beslut och ångra dem, men det vore ett sådant slöseri med ens liv. För egen del tycker jag det är bättre att förlåta sig själv och gå vidare, gå vidare med ett löfte om att stänga ett kapitel och dra lärdom av det. Samtidigt finns det dem som inget ångrar. Som går på i livet som en ångvält, som skövlar människor och känslor utan någon hänsyn. De människorna hade mått bra av att ångra lite mer. 

För ånger är en vägvisare om att du har nära till din moraliska kompass. Men även en vägvisare kan ibland visa fel och då gör du fel, men du är aldrig fel. Låt livet gå vidare. 

En viktig kväll


Idag fyller min bästa person 24 år. Idag är även dagen hon firar att hon alldeles alldeles snart får sin examen. Vi har levt ett helt liv ihop och jag har sagt det förut, men gud vad det är få förunnat. Att ha ett syskon som man får ha nära relation med även i vuxen ålder. Jag är så stolt över min syster. Hon är stark, modig, charmig och självsäker. En riktig powerkvinna. Ikväll slår vi till med pompa och ståt för att fira både examen och födelsedag. Jag vet redan nu att det kommer att bli en fantastisk kväll!

Idag ska jag fortsätta baka, packa in paket och sen unna mig sådär riktigt lång tid för att göra mig i ordning. Fixa smink länge, dutta och alla burkar och omsorgsfullt välja. Kanske tar jag mig tiden att rulla upp håret på värmespolar. Det är inte alltid man har så mycket tid på sig att göra sig i ordning, så idag ska jag verkligen gå all in! 

fredag 30 maj 2014

När hjärtat exploderar av längt

Det har precis hänt något galet stort och jag bara villa kasta mig på bloggen för att berätta för er. Efter hemmafesten med Feministiskt initiativ pratade min vän med sin vän, som är aktiv i Folkpartiet. Hon pratade om att FI trots allt är åt det röda hållet och det väcker frågor kring hur funkar feminism utan socialism. Kan man vara blå och feminist? (Ja, självfallet kan man det).

10 minuter senare damp ett sms ner i min väns telefon. 60 minuter senare var jag inbjuden till ett event. I slutet av sommaren kör vi ett nytt homeparty, hemma hos min vän, men denna gång får vi besök av självaste jämställdhetsministern! Maria Arnholm från Folkpartiet ska sitta ner med oss. Det är helt osannolikt stort. Hon kommer berätta om feminism från en liberal synvinkel och sen tid för frågor och diskussion. 

Är ni läsare politiskt intresserade? Är ni feminister, antifeminister eller möjligen nyfikna på feminism? vill ni att jag skriver mer om det eller tipsar om filmer, böcker osv? Keep me posted!

Mitt första fotojobb

Minns ni att jag fick äran att fota ett ungdomsparti under deras förberedelser inför 1 maj, samt under själva demon?  Jag har nu suttit och knepat och knåpat med bilderna ett tag och ville visa er några. Även om jag själv inte är vänsterpartist, eller medlem i ung vänster heller, kan jag uppskatta de här ungdomarnas engagemang och passion. Det var så roligt att få prata med dem, hur de ser på världen och sin framtid. Jag älskar ungdomar! Av alla människor älskar jag mest när jag får jobba med ungdomar. Och dessa ungdomar var inspirerande. Hur de såg ut, deras passion och driv, kameran gick av sig själv. Och under denna dagen tog jag mina två bästa bilder någonsin (om en får säga så själv). Jag visar er i ett annat inlägg. 
 Denna människa är typ min musa! Ville aldrig fota något annat förutom hen! Så vacker och med det mest sorgesamma uttryck. Hens vän, fotot här nedan, hade samma effekt på mig. Jag ville bara fota dessa två hela tiden. Fina personer! <3!

Partipolitiken kan man tycka vad man vill om, men ungdomar med engagemang och med en eld i bröstet, det är bannemej så oerhört fint och viktigt!

Den feministiska hemmafesten

 I onsdags kväll upplevde jag vad som måste ha varit en av de mest underbara och mest magiska kvällarna i mitt liv. Jag och min syster var hembjudna till en väns vän för att där joina feministisk homeparty med F! (alltså Fi, partiet). I timmar satt en företrädare från F! och berättade om feminism och om deras parti. Vi var ungefär 15 stycken tjejer som alla tyckte, tänkte och diskussionerna studsade mellan oss. Så oerhört befriande att i timmar prata om feminism, jämställdhet och dit tillhörande frågor. Det blir ett unikt samtal när alla i rummet har samma grundståndpunkt, men där vi förvisso spretar åt olika håll i detaljfrågor.
 Jag har varit feminist sen jag var 10 år gammal, det var då jag för första gången lade märke till att fröken behandlade mig och killarna annorlunda fast att vi hade gjort samma sak. Sen dess har mina feministiska värderingar växt sig starkare och idag är jämställdhet och feminism allt för mig. Jag hade t. ex. inte kunnat göra mitt arbete om jag inte var en övertygad feminist. 
 Det var tre tjejer som anordnade hemmafesten och jag och syrran gav bort vars en liten gå-bort-present, nämligen de bästa feministiska böckerna. Det finns självfallet många fler, men dessa tre har alla haft en stor betydelse för mig. De tre böckerna var Maria Sveland - Hatet (en bok om antifeminism), Katarina Wennstam - Flickan och skulden och Gustave Flaubert - Madame Bovary. Här får ni bra boktips!
 För er som undrar så är papper och band inköpta på Akademibokhandeln.
Jag var som frälst efter denna kvällen. Hög på livet och på den enorma kärlek som finns mellan kvinnor. Oftast talar man bara jämställdhet och feminism med träskallar som kallar feminister för håriga manshatare. Ofta är samtal om feminism aldrig härliga och roliga, utan de kommer oftast när man behöver förklara något för någon. Och ofta känns det som att man stångar huvudet blodigt för att förklara för någon att feminism bara är jämlikhet mellan könen, det är inte manshat det är frågan om. Men inte häromkvällan. Här var alla öppna, nyfikna och ställde frågor. 

Vi tjejer har redan bestämt att vi ska träffas snart igen. Att vi ska göra detta som den feministiska motsvarigheten till en bokklubb. Vi ska ses hemma hos varandra, bjuda på lite mat och ha olika teman. Någon gång kanske vi läst en bok, sett en film eller gått på en utställning. Någon gång kanske någon behöver prata ut om hur berättar man för sina barn om barnets kroppsliga integritet och hur gör man om dagispersonalen påstår att ens son inte bör bära balettkjol på dagis. Helt enkelt hoppas jag vi kan bli en enda stor axel att luta sig mot när det blåser hårt. 

Feministisk hemmafest! Vilken grej! Det enda problemet är att jag nu är så sugen på att bli politisk aktiv, vettetusan om jag riktigt har tid med det just nu. Fast å andra sidan, jag har ju alltid velat bli jämställdhetsminister och kanske en sväng statsminister, so why not!? ;)

torsdag 29 maj 2014

Morgonen efter det feministiska genombrottet

 God morgon! Nej, jag har inte sovit till halvfyra men dock till 11. Igår var det hemmafest med F! och kvällen blev sen och jag var oerhört back på sömn. I morse tog jag sovmorgon och som jag sov sen! Det är så sällan man har en helt tom dag så jag kunde unna mig att vakna till, kolla lite bloggar, vicka på tårna där under mina dubbla täcken och sen kände jag kaffedoften från köket. 

På vardagarna äter jag alltid samma frukost och ibland är man bra nära en sjöbjuggsattack. Denna morgon fick det vara ändring på denna monotona frukost. Jag lagade american pancakes gjorda på mandelmjöl och med rivet apelsinskal i. Jag serverade med lönnsirap och blåbär och ja, det var att komma till frukosthimlen.
Gårdagens feministiska hemmafest var grym och jag har så mycket tankar och känslor att dela med er. Men först måste jag vinka av min älskade man som åter igen beger sig på jobbresa. Denna gång till Gran canaria och kvar lämnas jag med drömmar om vad taxfreen möjligtvis kan erbjuda denna gång! ;)

Resten av dagen ska jag inte göra många knop. Jag ska bara skrota runt här hemma. Jag ska stanna kvar i pyjamasen hela dagen och med håret i scrunchie och det är så skönt. Pyssla lite här hemma och sen djupdyka ner i soffan och beta mig igenom lagret på chicflicks som jag passar på att se när jag är själv. Som jag skrev förra gången David var borta, när David är borta dansar Frida på bordet, och denna gång är inget undantag. Jag har massa roligt framför mig, allt för att få tiden att gå lite snabbare så jag får hem honom snart igen. 

onsdag 28 maj 2014

En sminkoas i vår huvudstad

Det brittiska sminkmärket Rimmel är billigt, prisvärt och håller himla hög kvalité. Jag brukar köpa lite Rimmelprodukter när jag är i London. Men till min stora lycka visade det sig att Åhléns city i Stockholm säljer Rimmel, jag tror de är enda butiken i Sverige. 

Jag nappade åt mig fem efterlängtade produkter. Tre ögonprodukter och två läppisar. Alla fem var 10 av 10 möjliga.

Från vänster:
Scandaleyes eyeshadowstick i champagnefärgade ""bulletproof beige" och brunguldiga "bad bronze". Alltså dör! Som en krämögonskugga med i pennformat! I love!
Apocalips (minns ej vilket namn) som är ett supertäckande läpplack! Dessa läppisar har hyllats över hela Youtube och jag har längtat så efter att få testa dem. 
Color rush balm från the Rita Ora collection (glömt namnet). En chubbystick imitation och jag avgudar chubbysticks. Bästa produkten ever! Detta är en pigmenterad berrypink-färg som ger den där perfekta jag-har-ätit-körbär-hela-livet-läppar. 
Scandaleyes shadow paint in "Rich russet". Denna ögonfärg målas på och sen sitter den som berget. Det är en helt galet vlpigmenterad produkt som ger glänsande beroendeframkallande resultat. Även denna har hyllats över hela Youtube och det var med fladdrig mage jag norpade åt mig ett ex av de få som var kvar!

Nu återstår bara att köra en riktigt testkörning på alla produkter! Längtar!

PS: Ni vet väl att Kicks, vars sminkmärke är förvånande bra, nu lanseras massa nytt. Bakade skuggor och bronzers, concealers, highlighters, chubbystickpennor och mycket mer. Jag får seriöst fysiskt kli i fingrarna. Hur kan en älska smink såhär mycket? Är det normalt?

måndag 26 maj 2014

Brunch på Vindåkra

 I söndags tog vi tag i den där brunchen som pappa fick i julklapp. Han ville vänta tills det blev soligt och i söndags strålade solen som aldrig förr. Vi hoppade in i bilen och begav oss till Vindåkra gård. En ljuvlig Skånelänga i vilken en fransk-skånsk restaurang huserar. Ni som har läst min blogg länge vet hur mycket jag älskar den platsen. Fantastisk omgivning, riktigt god mat och världens gulligaste personal. Alla är familj och de skriker på varandra på franska inne i köket och trugar alla gäster att ta lite mer vin och lite mer ost. Trots att man är så mätt att man redan rullar.
 Brunchen består av olika franska sallader, mängder av räkor, småkorvar, franska ostar, massa desserter och ja mycket mycket mer. Men det som måste framhållas särskilt är deras croissanter som är så goda att världen stannar. Jag klämde två!

 Min mamma var både somlig och fransk och dagen till ära firades även hon. Världens finaste lilla mammi! Hon var randig och drack ett glas vin och jag tittade på henne och kände mig så lyckligt lottad. En riktigt powerkvinna som imponerar och inspirerar varje dag.
 På den soliga gården var tallrikarna och vattnet uppdukat i rader och jag höll på att sprängas av inspiration. GE. MIG. EN. TRÄDGÅRD. NU!
 Klänning - H&M, väska - Marc by Marc jacobs, sjal - H&M, skor - Bianco

Nu måste jag kasta mig ner i sängen med min tekopp och min bok. Är så trött att jag knappt kan hålla ögonen öppna! 

Hoppas du haft en fin och solig måndag. Och glöm ej, vi jobbar bara halv vecka denna vecka. Åh, så skönt det ska bli med oändligt ledig tid!

The LBB

 Här är den, min nya the LBB, the little black bag. Jag har länge velat ha en chic, diskret, "goes with everything" väska och under mina dagar i Stockholm hittade jag the one. En liten start väska, i läder och med guldkedja. Återigen levererar & other stories grymma accessoarer.

Nej, nu måste jag hasta vidare. Det blir picknick i parken med min kära familj.


söndag 25 maj 2014

Ett långsamt slut på söndagen

Ute i köket står David och stökar med kvällsmaten. Än är det några timmar av söndagen kvar och vi ska spendera den så som jag gillar bäst. Jag ska rengöra mina sminkborstar, för det är en standard söndagssyssla. Utöver det blir det inte många knop. Vi äter lite middag, kanske tar fram lite av godiset som står i skåpet och sen ska vi med spänning följa valvakan.

Du har väl röstat? Det är så viktigt att rösta och jag menar att det är en demokratisk skyldighet att faktiskt gå och göra sin röst hörd. Vi röstade idag och det kändes lika viktigt och högtidligt som alltid. Jag kan bli lite rörd när jag går och röstar. Det är så viktigt och min röst spelar faktiskt roll just precis nu. Stort faktiskt. Vi ska vara lyckliga över att vi får leva i en demokrati.

En hemmakväll som blev en mycket sen bortakväll

 Det är alldeles yrvaken som jag precis vaknade och insåg att jag inte tittat in till er på hela dagen. Men gårkvällen blev mycket sen och inte hann jag sova ut för tidigt idag skulle vi ut på galej igen. Efter att vi ätit middag bestämde vi oss för att promenixa hem till Matilda och Fredrik som hade grillmiddag. Vilken helkväll. Vi gick inte hem förrän måsarna var morgonpigga, himlen ljusblå och klockan 03:30. Vi pratade, spelade guitar hero och dansade ikoniska danser. Typ macarena. (!?). Ja, fråga inte! Som sagt, det blev mycket sent och idag hade vi lovat mina föräldrar att käka brunch på Vindåkra, så det var bara att masa sig upp.
Jeans & topp - Kappahl
Skor - converse
Halsband - gammalt H&M
väska - Marc by marc jacobs

lördag 24 maj 2014

Ett färdigt skoskåp

Nu är skoskåpet uppe och det blev perfekt! Det är inte helt klart ännu. Vi ska byta ut tavlan till tre andra mindre tavlor och det ska dit en liten lampa. Men jag blev så oerhört nöjd med doftljuset i glaskupan, de tre vackra askarna från Udda Tina och mina favoritblomma, passionsblomman! Vår så långa, platta och trötta hall känns nu mysig, pigg och ombonad! Jag blir riktigt glad varje gång jag går förbi där.
Passionsblomman, som ett konstverk!

Mitt finaste minne

Oj, välja ett minne, en händelse, som liksom är the one! Det är en oerhört svår uppgift! Nära till hands ligger självfallet dagen då David friade till mig. Hur jag yr, förälskad och gråtig omfamnade David när han stod på ett knä bredvid Svaneholms slott och sa ja. Dagarna jag kom in på IB, gick ut IB, kom in på juristprogrammet och avslutade detsamma är också stora dagar som finns i mig. De minnena är viktiga för att de står för mina framgångar, på ett mer yrkesmässigt plan. Jag skulle kunna berätta för er om minnena från när mina föräldrar ALLTID kommit och tittat på vartenda konsert, föreställning och uppträdande jag någonsin gjort. Hur de alltid köpte en "premiärbukett" och sa att jag var bäst. Dagen jag köpte min första märkesväska, en Mulberry, och hur jag med en svettig hand drog mitt kort och kände att lyxigare än såhär kan det bara aldrig bli.

Ja, hur ska man välja ett minne från ett helt liv? Självklart bär jag med mig mina minnen, så som vi alla gör. Det viktigaste för mig är inte att bevara mina minnen utan att alltid skapa nya. Leva för idag, känna glädje i det lilla, och alltid sträva efter en känsla av att just nu i denna stund, just nu är det största och det mesta det någonsin kommer kännas. 

Gammal kärlek rostar aldrig

 Det var precis så gudomligt som jag hoppades på att få somna i sen egen säng efter nätter i en okänd säng. I morse vaknade jag bredvid den jag älskar mest och så utvilad. Jag låg länge och bara drog mig. Tittade runt i era bloggar medan David stökade i köket och förberedde gofrukost. Det lugna tempot har följt mig hela dagen då det enda jag gjort är att ha tagit en långfika med en vän och gå lite i affärer. 
 Här är en av mina nya väskor som jag köpte i Stockholm. En blekrosa pärla som jag fingrat på länge. Men glädjen var kort för väskan gick sönder innan dagen var slut. Vi får hoppas att det var ett söndagsex och att det går smidigt att reklamera. Synd på en så härlig väska!
 Vi fikade i skuggan medan Malmö badade i sol och jag drack iskaffe och känner just nu att jag aldrig vill dricka något annat. Iskaffe är så himla svalkande i dessa varma tider.
 Matilda och jag har känt varandra i vad som fanken måste bli 10 år nu. Herregud! Att vara med Matilda är så härligt och idag var första gången på riktigt länge vi träffades. Med gamla vänner är det ju sådär, snacket landar precis där det avslutades sist, oavsett om det gått minuter, timmar, månader eller år sen man sågs sist.
Sist men inte minst, är detta Malmös snyggaste par? Kan mycket väl vara så. Han jobbar för Tiger och hon för Filippa K. Så ja, ens egen garderob bleknar i jämförelse med deras och det är med fuktiga ögon man önskar att man hade samma storlek som Matilda så man sådär passande alltid hade något att ha på sig. Världens snyggaste och finaste!