fredag 31 augusti 2012

Mina favoritpaletter för hösten

 Estée Lauder
 Smashbox
Too Faced
Lancome

 Åh, how I love these palettes! Dessa fyra ögonskuggspaletter är perfekta för hösten. Jag som har bruna ögon är definitivt sugen på alla fyra då de kommer vara så fina på bruna ögon. Jag funderar på att köpa paletten från Too Faced eftersom jag aldrig testat deras ögonskuggor.

Gillar du paletterna?

Årets bästa nyhet!!

 Real techniques brushes
 Divine Samantha Chapman

Åh, årets bästa nyhet kom i morse! (I vart fall om vi tittar på nyheter på beauty-fronten). I år har jag tittat på make-up gurus på youtube och fallit pladask för de grymma systrarna Nick och Samantha Chapman, som driver sin youtube-channel Pixiwoo. Ända sen Samantha släppte sin sminkborstskollektion "real techniques" har jag drägglat över dem. Jag vill inget hellre ha än dessa borstar! Senast igår satt jag på hemsidan och tittade om jag på något sätt skulle kunna köpa dem online.

När jag vaknade i morse hade jag fått ett nyhetsmail från eleven.se som berättade att de idag lanserar REAL TECHNIQUES SOM JAG NU KAN KÖPA!!!!! Ni sminkgalna där ute förstår att jag i princip fick slaganfall och ringde David med gråt i rösten. "De är häääääär"! =)

Så gå in på eleven.se, köp, tacka mig sen för tipset!!!

Mina stilikoner

 
 
Dessa tre ladies är mina stilikoner. Jag fullkomligen älskar varenda outfit de bär, hur det matchar och mixar dyrt och billigt och jag frossar i varenda bild jag kan hitta på dem!

Rachel Zoe: Kändisstylisten, modedesignern och vintageexperten! Jag har sett henne tv-show om och om igen, sparat bilder av henne och köpt hennes grymma modebok! Jag älskar hennes stil och älskar hur passionerad hon är om mode och kläder. Hennes sätt att beskriva fina material, vackra siluetter och den perfekta accessoaren är som poesi och så innspirerande. Rachel satte stilen boho-chic på kartan. Maxiklänningar, pälsar, storbrättade hattar, kläder med influenser från 70-talet, vintagekläder, dyra handväskor och more is more accessoarer.

Kim Kardashian: Jag ÄLSKAR Kim, realitystjärnan, deisgnern, modellen och it-tjejen. Hon gör alla oss kurviga tjejer stolta över våra kroppar. Jag älskar hur Kim visar sin kurviga kropp med sin stora rumpa. Allt är kvinnligt, sexigt, dyrt och otroligt glamoröst. Kims garderob gör mig grön av avund. Dyrt, lyxigt, glittrigt, sexigt, modernt, bedazzled till max! Jag älskar hennes frisyrer, jag älskar hennes smink, jag älskar allt. Hon är en kvinna i min smak. En kvinna som work hard, play hard.

Olivia Palermo: Tjejen som gjorde sig som le bitch i tv-serien The City. Hon må ha verkat bitchig men hennes garderob är smokin hot! Hon mixar de senaste designerplaggen med H&M, Topshop och Zara och toppar med vintage. Hon kan verkligen mode den här tjejen och jag vill literally bära vartenda plagg och varenda outfit hon visar upp. Simply delicious!

Vilka är dina stilikoner? Har jag missat nån stjärna i modehimlen?

No 7 Protect & Perfect - Intense Day hand cream (recension)

No 7 Protect & Perfect - Intense Day hand cream

Min jakt på den perfekta handkrämen fortsätter för inte heller denna kräm var i mitt tycke tillfredsställande.
Återigen hänger det mycket på lukten. Initialt luktar krämen gott men efter några minuter på händerna luktade den sådär, faktiskt så att den nästan luktade illa. Å andra sidan gick krämen in snabbt i huden och den har ytterliggare ett stort plus vilket är spf 15. Vi glömmer ofta bort just händerna. De är ju den kroppsdel som oftast befinner sig i solen. Ett spf i en handkräm är således mycket bra.

Krämen får 3§ av 5 möjliga.

torsdag 30 augusti 2012

Glossybox augusti

Idag fick jag min Glossybox gör augusti månad. Som vanligt, bra och mindre bra.

Följande ingick i min box, och som vanligt får ni en ordentlig recension av varje produkt när jag fått bättre känn på dem!
* Orofluido - Beauty Elixir
I'm superexcited about this one! En hårolja/hårelixir som doftar ljuvligt. Jag älskar håroljor och ska omedelbart testa denna produkt. Denna kom i full size vilket ju känns superlyxigt!
* BM Beauty - Pure Mineral Bronzer
Hmm...vet inte riktigt om detta är för mig. Har svårt för både konsistensen och färgen MEN jag är inte den som är den och ska självklart ge det ett rejält försök.
* Jelly Pong Pong - Lip Frosting
Underbart läppglans/färgat lipbalm. Färgen är ljuvlig, doften är ljuvlig och imorgon ska jag testa om den är lika ljuvlig på läpparna under en dag. Även denna produkt kom i full size vilket jag är tacksam för.
* Weleda - Body Lotion
Denna bodylotion ingår i samma rosserie som ansiktskrämen jag köpte idag. Ska bli spännande att testa den.
* Glossy box lipstick - glossy pink
Man fick även ett full-sized läppstift från Glossybox egna märke och jag provade den snabbt och blev besviken. Konstigt coverage och framförallt smak/lukt. Ni vet hur billiga läppstift smakar? Sådär dammigt, gammal och torrt. Så luktar och smakar denna produkt. Ska testa den imorgon med och utan läppenna.

Detta var månades box. Som vanligt är det precis lika spännande varje gång man ska öppna den rosa boxen!
Vill du bli prenumerant (vilket du ju självklart borde bli) kan du registrera dig här.

Ansiktskräm för höststarten

För några dagar sedan gjorde jag ett hudtest (vilket jag kommer berätta mer om senare) och fick då veta att min hy har en otroligt låg fetthalt. Vetskapen om detta gör mig lite provocerad därför att när jag, precis som ni, har gått till apoteket, åhléns etc för att få råd, har jag alltid rekommenderats starka, uttorkande och acnebekämpande produkter. Personalen har gjort det så lätt för sig genom att se min acneutsatta hy och sen bara rekommendera produkter. Produkter som totalt har förstört min hy genom att ta bort i princip allt fett i de under hudlagrena. Inte konstigt att jag får en fet T-zon. När hyn känner att den är fattig på fett börjar den producera. Min hy har fått panik och överproducerad fett nått så in i.

För att råda bot på detta köpte jag saltkrämen, men jag har upptäckt att den är lite väl fet för bruk dagtid. Istället använder jag den som nattkräm. Därmed var jag i behov av en kräm mer lämplig för dagtid. Jag gick till Sveriges mest underskattade guldgruva, de nya apoteken. Där säljer de de superkända märkena Avéne, La Roche Posay, Vichy, NUXE och fler därtill. Jag valde en kräm från La Roche Posay som heter
"Effaclar H". Denna passar oljig hy som blivit ömtålig efter för mycket uttorkande hudvård. Jag är så himla nyfiken på att testa den! När jag börjar få lön ska jag in på Apoteket och gå bananas. Shoppa för flera tusen! Sen blev det en sväng på Åhléns som också börjat få inte lite fler märken plus har alla high-end märkena som jag älskar. Idag var det 20% rabatt på Weledas produkter vilka jag också velat prova under en lång tid. Därför köpte jag Weledas dagkräm i serien "wild rose". Denna är för torr hy vilket kan visa sig vara too much och göra mig fet i det yttre hudlagret. Men jag ger det ett försök och jag har ju alltid min nya T-zon kräm att ha under.

Nya produkter

Efter en hel sommar har min hy förändrats. Den har rent ut sagt fullkomligen ballat ur. Mina feta partier är mycket feta, min torra partier är extremt torra och min acne har blossat upp. Min dröm är att ha så fin hy att foundation är komplement och inte ett "nödvändigt ont". Därför lägger jag hellre pengar på att hitta produkter som passar mig och ger resultat än investerar i täckande foundation, concealer och puder som visserligen ger mig fin hy men med ett kakigt resultat. Alla produkterna är köpta på eleven.se

Jag tänkte framöver prova:
* Läsö - saltcare cream
Jag är så spänd på denna produkt. Den går att använda på hela kroppen men jag kommer använda den på ansiktet. Læsø-Saltcare Creme är en mjukgörande och fuktighetsbevarande kräm som kan användas till alla hudtyper, inte minst till torr och irriterad hud.Den innehåller 50% saltlag, samt mineraler och spårämnen. Tro mig, krämen är verkligen salt! På hemsidan står det att detta unika saltvatten och naturliga mineraler har visat sig ha en positiv verkan på torr, fjällande och irriterad hud. Mina fnasiga partier kanske kommer må riktigt bra av det här.
*Boots No7 - Beautiful Skin T Zone Rescue
Detta är en oljefri gel som ska göra huden matt, minimerar uppkomsten av porer samt reglerar talgproduktionen i T-zonen. Den sägs innehålla en unik mineralblandning som återfuktar och ger huden ny energi. Eftersom min T-zon på sistone blivit väldigt fet hoppas jag mina krämer kan återfukta hakpartiet medan denna gel mattar T-zonen så att hela ansiktet blir en och samma konsistens. Hey, man kan ju alltid önska!
*Deborah Bioetyc - Clean Skin Eye Makeup Remover
En ögonsminksremover med eufrasia officinalis-extrakt har en lugnande, lenande effekt på området runt ögonen.
*Tromborg - Eye Brow Gel
Efter att ha använt en usel bryngel kostade jag på mig den här uberlyxiga bryngelen från Tromborg. Den ska dock testas ordentligt innan ni får en recension för eftersom priset var högt ska den bannemej vara riktigt bra för att jag ska råda er att testa den!

onsdag 29 augusti 2012

Höstmode

Jag har gått in i fullkomlig höstmode! Jag vet att det fortfarande är sol och 21 grader ute men jag vill bara ha höst. Sommarens dagliga frukostomelett har nu bytts ut mot havregrynsgröt med egengjord rabarber/ingefärsmarmelad. Garderoben har i princip utrensats till en ynka tredjedel kvar. Vad ska jag göra med alla kläderna? Kanske ha loppis nästa sommar. Jag drömmer om hösten och tänker på den hela tiden. Jag älskar hösten!

Åh, modet! Höstkläder är alltid sjukt snygga! Nu ska jag ändra min garderob för från nu och framåt ska jag vara lawyerchic och då funkar inte galna 80-talsklänningar i polyester! Jag drömmer om att koka soppor, grytor, långkok, middagbjudningar med tända ljus och en vinande vind där ute! Vira in mig i filtar, dricka te, läsa böcker och gå massvis på biograf Spegeln i Malmö.

Denna hösten blir speciell. Den höst blir vi DINK (double income no kids) och vi ska shoppa, resa, äta god mat, köpa inredning, och fylla upp garderoben med fab fab fab kläder! Åh ge mig höstrusk NU!

tisdag 28 augusti 2012

Murad - skin perfecting primer, acne and shine control (recension)

Murad - skin perfecting primer, acne and shine control

Jag brukar sällan använda primer på hela ansiktet för det känns så otroligt kakigt.Sminket blir kakigt, tjockt och otroligt onaturligt. Denna primer fick jag i min juni-glossybox och har nu använt hela. Jag är mycket nöjd faktiskt! Primern är lätt, svagt färgad och går in fint i huden. Den lägger sig inte bara som en mask. Huden blir mjuk och foundation går på jättebra.

Denna primern innehåller salicylsyra vilket är bra för acnebenägen hud. Tricket med salicylsyra är att den ska få tid att verka på huden. Ansiktstvätt med salisylsyra stannar på huden i några sekunder innan det sköljs av. Primern stannar på huden under hela dagen innan du ska tvätta av sminket och då ger du den verkligen tid att verka i huden.

Personligen är min acne helt skev. Den reagerar jättedåligt på kraftiga acnemedel och lugnar ner sig när jag använder återfuktande och återfettande produkter. Därför var jag lite oroad över att denna primern skulle torka ut min hud ännu mer, men icke! resultatet blir jättefint!

Jag kommer definitivt köpa den här primern igen och med tanke på att Sephora i Köpenhamn säljer Murad blir det mitt nästa inköp där! Den finns att köpa på eleven.se men kostar då 540 kr för 30 ml jämfört med med skincity.se som säljer 30 ml för 489 kr. Jag har faktiskt sökt runt och hittat produkten för under 380 kr också så vill man köpa denna produkt gör man rätt i att surfa runt lite och göra en mini-marknadsundersökning.

Produkten får 4§ av 5 möjliga.


Brilliantsmile whitening+ toothpaste (recension)

Brilliantsmile whitening+ toothpaste

Denna tandkräm fick jag i min senaste Glossybox.
Denna tandkräm ska effektivt ta bort ytliga missfärgningar, bidra till en fräsch munhälsa. Den innehåller kaliumnitrat som har god effekt mot ilningar och isningar.

Jag har ganska vita tänder från början och kunde inte riktigt se att tandkrämen gjorde någon skillnad. Möjligtvis att tänderna blivit aningen vitare. Dock har jag ett stort problem med denna tandkräm, den känns inte som en tandkräm. Den lämnar inte min mun med en frisk känsla som en vanlig tandkräm gör. Denna tandkräm känns som ett komplement till en vanlig tandkräm. Men vem orkar borsta tänderna två gånger varje morgon och varje kväll? Inte jag iallafall!

Men det är en trevlig produkt, snygg förpackning, relativt mintig smak och möjligtvis hjälper den gula tänder. Men för mig personligen blev det platt fall och jag kommer inte köpa den produkten framöver.

Tandkrämen får 3§ av 5 möjliga.

Mavala super base & Mavadry (recension)


Mavala super base & Mavadry

Här får ni två fantastiska budgetprodukter. Dessa två nagellack köper jag om och om och om och OM igen! Ni fattar! Jag älskar dessa! Det är sällan jag köper något annat nagellack än de från Mavala och Loreál colour riche.

Första bilden är Mavalas underlack som kostar 45  kr och går att köpa på bla Åhléns. Om du använder baslack innan ditt färgade lack så skyddar du nageln mot missfärgning såväl som att din manikyr blir mer hållbar. Den andra bilden är Mavalas Mavadry. Ett snabbtorkande överlack som gör att manikyren torkar på nolltid. Detta lack kostar 79 kr.

Bra behöver inte alltid vara dyrt och Mavala är det perfekta exemplet.
Dessa två produkter får 5§ av 5 möjliga!

måndag 27 augusti 2012

önskelista



Här har två gudomliga klassiker som jag hade köpt på studs om bankkontot liknande Joakim von Ankas. Det klassiska skärpet från Moschino och de traditionella svarta ballerinorna från Lanvin. Oh, I love these!

Workwear

Om en vecka börjar jag mitt nya jobb som biträdande jurist på en advokatbyrå i Lund. I dagarna kommer jag gå igenom min garderob och rensa ut, stryka, matcha outfits, laga, vika och ordna riktigt fint. När jag tänker på vad för kläder jag kommer att vilja ha på mig som är lämpliga för mitt yrke kommer kungligt mode nära till hands. Inte galakläder då utan den typen av kläder våra prinsessor använder sig av på möten, besök och mindre uppklädda tillställningar. Här kommer några sagolika outfits.





Sofistikerat, stylish, chict och riktigt riktigt snyggt!






söndag 26 augusti 2012

Powerring

Som traditionen medför får man, om man har tur, en fin present för att fira sin examen. Givmilda föräldrar som jag har fick jag en ring. Men inte vilken ring som helst utan en ring som jag själv fick designa. Men låt oss backa bandet lite.

Min gammelmormor Karla Kummerfeldt var en av tysklands första kvinnliga jurister och hon var en kvinna före sin tid. Oma Karla var även en shopoholic av galna mått. Enorma ringar, plagg strösslade med paljetter, mängder av peruker och skor fler än hon hann använda. När Karla dog ärvde min mamma bland annat några ringar. Ringar som sen aldrig blivit använda eftersom de var för stora för våra fingrar. Min mamma föreslog då att jag skulle få designa en egen ring och använda mig av några av Oma Karlas ringar.

Detta är en av de mest speciella gåvor jag fått. Det är en stor guldring, med fyra stora diamanter och en enorm grön turmalin (vilket är en ovanlig färg på turmaliner). Jag har aldrig ägt en riktig diamant och nu har jag fyra. Denna ring består av Oma Karlas själ och min och det är min powerring. Den ska jag bära med mig in i mitt nya arbete och in i rätten. Den ska ge mig styrka, mod, stolthet och självförtroende. Sen skadar det ju inte att den också medför glamour, lyx och flärd. Tre saker jag är allt för svag för att tacka nej till.

Ikväll blir det familjemiddag på en restaurang jag länge velat testa och självklart åker ringen på. Inte för att jag just idag behöver mod, men jag behöver sannerligen glamour!

No. 7 - Beautiful skin day cream (recension)

No. 7 - Beautiful skin day cream

Denna dagkräm har jag visserligen redan skrivit om men jag tänkte att jag gör det igen i mitt traditionella recensionsformat.

Denna dagkräm är ett bra budgetalternativ. För 50 ml betalar du 169 kr och du kan köpa den här. Det positiva är att krämen finns för olika hudtyper vilka är dry/very dry, normal/dry och normal/combination. Dock lämnar krämen mig inte helt tillfredsställd. Jag vill att min kräm ska återfukta, absorberas snabbt och lämna huden mycket mjuk och denna kräm uppfyller inte allt detta till fullo. Det känns som att krämen ligger utanpå huden och jag avskyr den känslan.

Även om krämen innehållet spf 15 så står det på burken att produkten inte rekommenderas för solning. Det kan bero på att produkten är parfymerad och därmed kan den ge permantenta fläckar på huden om du solar med parfym. Köper du denna produkt så använd den inte som ett solskydd vid en dag på stranden.

Eftersom produkten är så billig är den värd en 3:a men jag betalar gärna mer för en bättre produkt och offrar inte kvalitet för billighet och därför får den bara 2§ av 5 möjliga.

Glossy & glamorous make-up tutorial

Här är premiären av min allra första make-up tutorial! Den ligger uppe på youtube och jag är så förväntansfull på om jag kommer få några tummen upp, kommentarer eller subscribers.

Här alltså filmen. 
Jag har valt att göra en glammig look med bronsfärgade skuggor, guldig highlighter och röda läppar.


Detta var min inspirationsbild:





















Snälla kommentera och säg vad ni tyckte om min video. Ska jag göra fler? Har ni någon särskild sminkfråga ni vill att jag tar upp eller visar? All feedback tas tacksamt emot och jag är så himla glad över alla er som läser min blogg. Ni är guld värda!

lördag 25 augusti 2012

Schwarzkopf Bonacure - Moisture kick conditioner (recension)

Schwarzkopf Bonacure - Moisture kick conditioner

Mitt hår är mycket tunt och fint och tovar sig otroligt lätt. Jag har i princip aldrig håret utsläppt för efter två timmar har underhåret trasslat ihop sig till ett fågelbo. Till saken hör även att jag är extremt håröm. Frisörbesök är för mig ibland en riktig pina. När håret är som trassligast vänder jag mig alltid till spraybalsam. Efter shampoo, hårinpackning och balsam avslutar jag det hela med spray-balsam vilket gör det enklare för mig att reda ut håret.

Den senaste jag prövat är denna från Schwarzkopf. Sprayen innehåller aminosyror och mjölk-protein-komplex vilket ska ge håret en perfekt fuktighetsbalans. Håret blir lätt att reda ut och håller sig mjukt och glansigt. Jag tycker även att produkten är ganska dryg. Däremot är doften ganska tveksam.(Ni kanske har börjat märka vid det här laget att jag har ett mycket känsligt luktsinne).

Denna produkt får 4§ av 5 möjliga.

Favoriter i budget och lyx!


Här är mina absoluta favoriter när det kommer till att rädda torra och fnasiga läppar.

Elisabeth Eight Hour Cream och Lypsyl! En dyr och en råbillig!

Det som är så fantastiskt med just skönhetsprodukter är att en superb produkt kan komma i alla olika prisklasser. Vad som dock skiljer produkterna åt är självklart förpackning och design. Lypsylförpackningen är otroligt enkel och trist och efter att tag tycker jag korken släpper och lätt faller av. Eight hour krämen å andra sidan kommer i den mest lyxiga förpackning.

Detta är två standardprodukter som alltid finns i mitt badrumsskåp.

Har du några favoriter som du köper om och om igen? Kanske är det något jag önnu inte hittat och testat. Dela med dig!

torsdag 23 augusti 2012

Alessandro International - Pedix feet heel rescue balm (recension)

Alessandro International - Pedix feet heel rescue balm

Denna fotkräm fick jag i min glossybox för juli. Egentligen är nog detta är fantastisk fotkräm men den har två, enligt mina preferenser, stora nackdelar. För det första har den en mintig lukt vilket jag avskyr. Denna kräm har även en fruktig doft men som tillsammans med mintdoften blir ännu värre. Det andra är att krämen har en kylande effekt vilket jag inte heller uppskattar. Jag fryser alltid om fötterna om vill knappast att en kräm ska kyla dem mer!

Däremot gör krämen fötterna otroligt lena. Efter alla fotkrämer jag testat ger denna absolut bästa resultat. Jag behöver inte ens skrubba eller peela mina fötter utan en natt med krämen har tagit bort all torrhet. Men jag kommer inte köpa den igen.

Jag har hittat produkten att köpa online här och då kostar den 69 kr för 50 ml.

Jag ger produkten 3 § av 5 möjliga.

LÓccitane - Shea Butter hand cream (recension)

LÓccitane - Shea Butter hand cream

Jag älskar denna handkräm! Lukten är gudomlig och händerna blir otroligt mjuka. Jag är beroende av handkräm och dag 1 på nya jobbet kommer en handkräm placeras på mitt skrivbord. Med detta sagt ställer jag krav på handkrämen att den snabbt absorberas in i huden. Kladdiga händer som kletar ner telefonen, har svårt att greppa en penna eller gör feta fläckar på papper är ingen hit för mig! Denna produkt är otroligt fet och passar inte mig dagtid. Istället använder jag den generöst på händerna varje kväll.

Priset är jag osäker på. (Det skiftar så mellan butik, tax free eller om man som jag köper den i paris). Priset ligger mellan 75 kr för 35 ml och ungefär 225 kr för 150 ml.

Jag rekommenderar verkligen denna produkt men med tanke på hur fet den är och således olämplig för mig dagtid, samt det relativt höga priset ger jag den bara 3§ av 5 möjliga.

onsdag 22 augusti 2012

Nyheter på sminkfronten


Fick hem en leverans med lite nytt smink! Ovan ser du produkterna och bilden nedan är swatches som jag från vänster till höger kommer gå igenom.

* Maybelline Colour Sensation Lipstick - 413 "Delicate coral"
Detta är ett underbart läppstift som är fuktgivande, lätt att applicera och med den perfekta tonen av korall. Den är så himla snygg på lite solbränd hud. Läppstiftet är perfekt för dagtid tycker jag eftersom den är diskret.

* NYX Xtreme lip cream - XLC01 "Dolly girl"
Jag provade denna produkt i en annan färg och blev helt såld. Jag älskar konsistensen, den heltäckande effekten. Däremot luktar produkten lite annorlunda. Inte äckligt men mer som mormors gamla läppstift luktar. Lite sådär dammigt. Men jag har ännu inte hittat något annat märke som gör något liknande och den chockrosa färgen är helt superb, så jag kan leva med lukten. Denna nyans är ju inte lika diskret men mig gör det inget. Jag har gärna rosa och röda läppar på jobbet. (Advokatsamfundet har nog inga regler angående läppstift)

* Loreál glam shine miss candy - 712 "dolce pralina"
Jag älskar detta läppglans! Nudefärgad med sinnessjukt mycket skimmer och glitter i! Världens glammigaste läppglans. Använder det faktiskt just nu. Målade hela läppen med nudefärgad läppenna och sen glosset ovanpå. BAM! Delicious! Kan ni se på bilden att läppglanset ligger som i en spiral i flaskan? En del nudefärgat skimmer och en del med silverglitter.Däremot står det på flaskan att glosset ska ha en lip-plumping effect och det märker jag INTE av ska jag be att få tala om.

* Maybelline brow pencil master shape - "dark blonde"
Efter att ha fastnat i att fylla i mina ögonbryn med skugga tänkte jag att det var dags att börja med penna igen. Denna ögonbrynspenna är superfin och jättepraktisk med tanke på att den kommer med en borste på andra ändan. Du fyller i brynet med pennan och sen borstar du igenom dem med borsten för att jämt fördela färgen. Jag upplever att ögonbrynspennor kan vara väldigt mörka och valde därför medvetet den ljusaste färgen. Jag kommer definitivt köpa nyansen mörkare eftersom denna penna fyller i glapp men inte är mörk nog för att riktigt definiera perfekta ögonbryn. Konsistensen på pennan är supermjuk och nästan lite vaxformad vilket är klockrent.

* Maybelline Color Tatoo 24 hr - 40 "permanent taupe"
Detta är en cream eyeshadow och jag är otroligt nöjd med konsistensen men dessvärre inte med färgen. Det är inte fel på färgen i sig men på mig är den inte alls bra. Den bruna nyansen gör mina ögon otroligt trötta och det ser ut som jag har massiva mörka ringar under ögonen. Jag kommer istället att använda denna som en primer. Alltså något att ha på ögonlocken som skuggorna sen kan fästa bättre på.  Produkte är lättarbetad och gör att ta på pbåde med fingret eller med en borste med syntethår. Jag hade inte valt en borste med riktiga hår eftersom de suger åt sig färgen i stråna.


Nytt i skåpen


Behövde uppdatera i badrumsskåpet på produkter som höll på att ta slut. Detta blev inköpen:

* I love... showercréme - strawberries & milkshake
* I love...body lotion - calypso dreams
* St. Tropez moisturiser - gradual tan
* Hei Poa hair mask for dry and damaged hair - Tiara Scent

När produkterna är testade en längre tid ska jag självklart ge en mer utförlig recension på var och en av produkterna. Än så länge är jag otroligt nöjd med alla produkterna. I prisklass rör vi oss mellan superbudget och mellanlyx! Hur kan man vilja handla tvål på Ica när det finns så många sagolika märken och dofter som man bara vill vraka och välja mellan?! Och återigen, det behöver inte vara dyrt.


Rabarber & Kardemummaglass

Recept på rabarber & kardemummaglass

På grund av stor efterfrågan kommer här receptet på glassen jag gjorde igår.

Rabarberkompott:
200 g rabarber
1 msk vatten
1 tsk citronsaft
1/2 dl socker

Glass:
4 äggulor
1 dl florsocker
1 vaniljstång
1 tsk kardemumma
3 dl vispgrädde
rabarberkompott

Skölj och skär rabarberstjälkarna i 2 cm långa bitar. Lägg bitarna i en kastrull tillsammans med vatten, citronsaft och socker. Sjud på svag värme tills rabarbern mjuknar, cirka 7-10 min. Låt svalna och ställ sedant kallt.

Vispa äggulor, florsocker, innehållet ur vaniljstången och kardemumma pösigt. Vispa grädden i en annan bunke och blanda den sedan med äggsmeten. Klicka i den kalla rabarberkompotten och vänd runt den i glassmeten med en gaffel. Frys alltsammans i minst 4 timmar.

Vid servering, ta gärna ur glassen ur frysen och ställ i kylskåpet 30 min före servering.

BON APPETIT!

måndag 20 augusti 2012

Kamp om livet




De två översta bilderna har jag tagit genom att fota av tidningen Elle Mat & Vin

Att baka bröd är lika tillfredsställande varje gång. Att veta vad som är brödet man äter, råvarorna, omtanken och kärleken gör att eget bakat bröd smakar så mycket bättre än det man köper i butiken. Sen är det så innerligt mycket billigare också att baka eget bröd än att hela tiden köpa köpa köpa. Efter att ha bakat mina favoritbröd för tillfället, limpan och bagels ovan, kände jag tillslut att nej nu måste jag våga ta språnget. Nu ska det bakas surdegsbröd. Sagt och gjort jag påbörjade en surdegsstart. Ingenting hände. Ok, jag behöver en varmare plats. Genom att stänga alla dörrar till matsalen, låta solen strömma in hela dagen, och vara gå in två gånger per dygn har jag skapat mig en liten bastu. I över en vecka har jag kämpat med att få starten att bubbla. (jag har typ 6 olika burkar stående runt om i rummet med lock, inget lock, plats, lite plast osv) En av starterna kände jag mig mer nöjd med än de andra så idag påbörjade jag ett bröd med själva starten. Dag 1 av brödet har nu stått i "bastun" hela dagen och rest sig fint. Men sanningen kommer utvisa sig framöver. Om brödet inte jäser bra eller det bakade brödet inte blir bra då vet jag att min surdegsstart inte håll måttet.

Det är verkligen en svettig kamp om att få liv i de små glasburkarna. Jag vaggar dem, viskar, ber och bönar "snääääälla bubbla". De matas med olika mjöl, mosade russin, varmt vatten och honung, allt för att jäsprocessen ska få sig en skjuts.

Imorgon bitti ska bröddegen matas för andra gången! Snälla surdegsgud, låt mig ha fått en fin surdegsgrund nu!

Jogging för nybörjaren


Många frågar mig om träningstips när det kommer till jogging. Jag själv hade innan denna sommaren aldrig joggat tidigare. Jag var alltid livrädd inför att jogga. "jag kan inte jogga" sa jag alltid. Sen hittade jag ett joggingschema i tidningen ToppHälsa. Sagt och gjort, jag satte igång och det gick så sanslöst bra. Jag grät när jag skulle springa 5 min i sträck för jag var så rädd men helt plötsligt sprang jag 1 timme vilket blev 7 km.

Seb hände det, mitt knä började värka och jag fick sluta springa helt och hållet. I några veckor satsade jag på styrketräning för att bygga upp knämusklen igen. Nu har jag börjat springa igen men jag börjar helt från början. Jag tänkte dela med mig av springschemat med de alterneringar jag gjort för att det ska passa mig.

Köp ett par riktigt bra löpskor (gärna från löplabbet) och en sport-bh med mycket bra stöd så kan du följa detta schema med mig ju!

Mån: Rask promenad med lätta joggingintervaller 5x1 min. vila 1 minut mellan varje intervall.
Tis: vila/vardagsmotion
Ons: Rask promenad med lätta joggingintervaller 5x2 min. Gå 2 min mellan varje intervall.

Tors: vila/vardagsmotion 
Fre: dansaerobic. (ToppHälsa rekommenderar träning med fokus på styrketräning men jag tycker det är så innerligt tråkigt. Istället väljer jag en träning jag älskar) 
Lör: Spinning. (valfri träning som är skonsam mot knäna, ex cycling, simning eller yoga.) 
Sön: vila/vardagsmotion

Kommentera gärna i bloggen dina tankar och funderingar kring jogging/löpning. Jag är själv en novis på området och uppskattar alla råd, pepp och tankar ni vill dela med er av!

Ciaté Fine Hand Wash - Blue Iris & Ginger (recension)

Ciaté Fine Hand Wash - Blue Iris & Ginger
Oj oj oj här har jag hittat en riktigt lyxig pärla! Ciaté gör handtvål som doftar så sagolikt att jag är bestämd att pröva alla dofterna. Detta var inget undantag. Produkten är relativt dyr, 139 kr för 300 ml men det är otroligt dryg. En flaska varar i flera veckor och det trots daglig användning av mig, min sambo alla gäster som vi har bjudit hem.

Jag kan inte nog rekommendera denna produkt. Alla doftar lyxig hotelltvål, flaskan är supergullig, produkten är så dryg och jag har redan fått en vän att köpa den till sig själv. Hen är precis lika såld som jag! Ni vet ju vid det här laget att jag är fullkomligt såld på vardagslyx och denna tvål är ett typexempel. Denna tvål ger mig en känsla av flärd och det var dag. Åh, ni måste köpa och det kan du göra på eleven.se.


Men jag förstår att 139 kr för en handtvål kan kännas lite dyrt, speciellt med tanke på de många fina budgetalternativ det finns och därmed får produkten 4 § av 5 möjliga.