torsdag 7 juni 2012

Avéne


Jag är en total beautyjunkie och älskar att testa nya produkter, sminklooks och färger. Till saken hör att jag även har sk. vuxenacne vilket stundtals kan vara besvärlig. Denna acne är en hormonell acne som blossar upp vid ägglossning, stress och ibland under mensen. För att bli av med acnen har jag verkligen försökt allt! De flesta produkter som riktar sig mot acnehy är ofta uttorkande, slitande och väldigt hårda mot huden. I min enfald har jag använt dessa produkter vilket för stunden har hjälpt men som gjort huden än mer känslig, rödblossande och svidande.

Därför är mina nya approach lite annorlunda. Även om personalen på apoteket, vid cliniques disk och hudterapeuter vill behandla min hy med starka acnepreparat så säger jag nej. Min hy är extremt känslig och acnehy är ofta väldigt torr. Ju mer man torkar ut huden och ju mer man scrubbar bort det yttre hudlagret desto mer överproducerar huden för att kompensera för detta och resultatet blir - tada! Mer acne!

Därför använder jag extremt milda produkter som är för känslig hy, som tillför mycket fukt och ALDRIG peeling med korn.

Detta inlägg tillägnas två produkter från det franska märket Avéne. En hyllad produkt som make-up artister åker hela vägen till Paris för att köpa men som vi svenskar kan köpa på närmsta apotek. Snacka om lyx!
Jag har köpt Avéne Masque apaisant hydrant för känslig hy. Detta är en underbar fuktmask som tillför så mycket fukt. När pojkvännen frågade hur den kändes utropade jag glatt: "det känns som huden dricker". Jag blev så otroligt mjuk efteråt. Trots det tjocka lager jag applicerade hade min hud apsorberat nästan allt efter 15 min vilket visar på i vilket stort behov min hud är av just fukt.
    För att fortsätta på fukttemat köpte jag även Avéne Eau Thermale som är ett ansiktsvatten som består av Thermal Spring Water. Vatten från en källa som sägs vara lugnande och anti-inflammatorisk. Denna sprutar jag över ansiktet efter att jag lagt min make-up eftersom den "fäster" sminket. Vid långa dagar framför datorn, på långa tågresor eller när huden känns torr och ansträngd spayar jag några spray över hela ansiktet och det känns så skönt.

Så här kommer ett av alla tusentals skönhetstips ni kommer få från mig!

onsdag 6 juni 2012

Galakväll på Malmö Opera




Blus - ärvegods från gammelmormor, kjol - Wera, skärp - Marni, örhängen - inköpta i London.

Här får ni en outfit från någon vecka sen. När mamma var inbjuden på galakväll på Malmö Opera fick jag vara hennes +1. Då hade jag denna outfit. 

Drömmar om gröna fingrar



Vas från Kaj Franck som jag fick i examenspresent. 
Den är den perfekta vasen och jag älskar den!

Jag drömmer om riktigt gröna fingrar och därför ska denna sommaren gå i växternas och blommornas tecken! Bilderna ovan är på några buketter jag fått av familj och vänner för att fira min examen. Jag blir alltid lika glad när jag får blommor. Älskar att ha färska snittblommor hemma. När blommans doft sprids i rummet, sprids även en känsla av välbefinnande.

Mina favoritblommor när det kommer till snittblommor är rosor, tulpaner, liljor och pioner. De är så otroligt vackra i både knoppform och som utslagna. De doftar så starkt och ljuvligt. Sen kommer de i alla möjliga färger vilket gör valmöjligheterna nästan oändliga.

Men nog om snittblommor, för det jag vill komma till är planterade blommor. Tack vare en mormor och morfar med gedigen kunskap om blommor fick jag möjlighet att köpa mina favoritblommor på Plantagen igår. Det blev en passionsblomma och en hibiskus. Eftersom de små liven ännu inte börjat blomma får ni ge er till tåls. Men jag lovar att fotografera och visa sen!


lördag 2 juni 2012

Västra hamnen


Efter morgonlöpning, bagelsfrukost och en film inne i väntan på att regnet skulle dra förbi, tänkte jag visa min vän Hanna Malmö. Vad passar bättre än att traska till Västra hamnen med utsikt över vattnet och på en klar dag ända till Köpenhamn?

På tal om löpningen måste jag berätta att jag äntligen har lyckats springa 5 km utan att stanna. Det är en stor bedrift för mig och gör att jag känner mig lite extra mallig idag.

fredag 1 juni 2012

Middag för min vän

 Silverkaka
 Macarons med tranbärs/vit choklad kräm
 Rökta räkor med limedipp
 Chevrefrittata
Hemmagjorda bagels (just like in NY)

Jag älskar att laga mat och här är ett axplock på vad som gjors på senaste tiden. Just nu sitter min fina vän Hanna på tåget från Stockholm. Hon ska vara här hela långa helgen. Eftersom vi inte setts på nästan ett helt år ska hon skämmas bort riktigt mycket. Kvällens middag planeras just nu. Hallonbellinis till fördrink, skaldjurstoast till förrätt, kött med rosmarinsrostade potatisar och rödvinssky blir huvudrätten. Sist men inte minst ska jag för första gången ge mig på en chokladfondant! En dessert där allt kan gå fel! Så håll tummarna!

Trots att man under studietiden har haft det relativt knapert har jag alltid sett till att jag och David haft råd att handla bra råvaror, färska grönsaker och inte bara levt på typisk studentföda i form av makaroner eller nudlar. Mat är en otroligt stor del av mitt liv och ger mig så mycket. Lägger hellre 500 kronor på Ica än på H&M.